:

Szerző: Bányai György

2007. december 19. 15:45

Az első DisplayPort-csatlakozós monitor a Delltől

A Dell ma bejelentette az első DisplayPort csatlakozóval ellátott monitorát, amely 30 hüvelykes képátlójával bizony nem tartozik a legkisebbek közé. A kétezer dolláros megjelenítő péntektől lesz megvásárolható, ahogy az sok termék esetében lenni szokott, először Japánban.

[HWSW] A Dell ma bejelentette az első DisplayPort csatlakozóval ellátott monitorát, amely 30 hüvelykes képátlójával bizony nem tartozik a legkisebbek közé. A kétezer dolláros megjelenítő péntektől lesz megvásárolható, ahogy az sok termék esetében lenni szokott, először Japánban.

A kijelző méretéből egyenesen következik a 2560x1600 képpontos felbontás, a képpontok 3000:1 kontrasztarányt foghatnak át, a fényesség értéke pedig a fentebb említett elődhöz képest 300-ról 370 candela/négyzetméterre emelkedett. Az extrák között multiformátumú kártyaolvasót (CF, xD, SD/Mini SD, MS/HSMD/MSPRO, MMC), valamint egy négyportos USB-hubot is találunk. A DisplayPort csatlakozó mellett két DVI-, valamint egy HDMI-kaput is találunk, de ezek mellett VGA, komponens, valamint S-video szabvány szerint is csatlakozhatnak a képszolgáltató eszközeink. A gyártó elmondása alapján a 3008WFP 100 százalékban lefedi az NTSC skálát, amely a korábbi 3007WFP-HC modell 92 százalékos értékével áll szemben.

Dell 3008WFP

A DisplayPort névre hallgató új technológia körüli munkát a Video Electronics Standards Association (VESA) felügyeli. A DisplayPort több színt, nagyobb felbontást, magasabb frissítési frekvenciát és kevesebb kábellel megvalósítható csatlakoztatást ígér. Az új szabvány a HDMI-hez hasonlóan egyesíti az audio- és videojeleket is, hogy azok ugyanazon a kábelen keresztül közlekedhessenek az eszközök között. A sávszélesség emelésével sokkal részletesebb és tisztább képekre, nagyobb sávszélességet igénylő hang átvitelére számíthatunk.

A kétezer dolláros 3008WFP péntektől vásárolható meg Japánban, más piacokon való megjelenésével kapcsolatosan azonban még nem kerültek napvilágra információk. Mindezek ellenére a texasi vállalat a weboldalán már most közzétett pár adatot, illetve a termék felhasználói kézikönyvét is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.