:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 6. 08:48

Könyvelési szabálytalanság gyanúja miatt elhalasztotta negyedéves beszámolóját a Novell

Elhalasztotta negyedéves és éves eredményeinek bejelentését a Novell. A vállalatnak tegnap este kellett volna közzétennie az október 31-én zárult negyedik pénzügyi negyedévéről szóló adatokat, amelyek helyett a cég mindössze egy pár soros közleménnyel szolgált, miszerint az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által indított vizsgálat befejezésééig nem adnak információt a teljesítményről.

[HWSW] Elhalasztotta negyedéves és éves eredményeinek bejelentését a Novell. A vállalatnak tegnap este kellett volna közzétennie az október 31-én zárult negyedik pénzügyi negyedévéről szóló adatokat, amelyek helyett a cég mindössze egy pár soros közleménnyel szolgált, miszerint az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által indított vizsgálat befejezésééig nem adnak információt a teljesítményről.

A Novellnél augusztusban kezdett vizsgálódni az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet, ami a 2006. október 31-én zárult pénzügyi év, valamint a 2007. április 30-án lezárt negyedév könyvelését vette górcső alá, azonban hogy pontosan mit vizsgál a SEC, arról a Novell egyelőre hallgat. A cégnek 2007. december 31-ig kell leadnia a most lezárt negyedév és pénzügyi év auditált eredményeit, a vállalat közleménye szerint erre minden bizonnyal időben sor kerül. Azt azonban, hogy az eredményeket pontosan mikor hozzák nyilvánosságra, egyelőre nem tudni, a Novell ugyanis nem tudja megbecsülni, a vizsgálat mennyi időt vesz még igénybe.

Az október végén lezárt negyedévre az elemzők átlagosan 242 millió dolláros bevételt és részvényenként 4 centes eredményt vártak. Egy éve a Novell 245 milliós forgalmat bonyolított, részvényenkénti nyeresége 4 cent volt, vagyis a vállalat teljesítménye stagnál, ahogy a NetWare termékcsalád forgalmának visszaesését még mindig nem tudják kompenzálni a linuxos bevételek. A teljes pénzügyi évre átlagosan 956 milliós forgalmat jeleznek előre az elemzők, ami alacsonyabb a megelőző évben elért 967 millió dollárnál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.