:

Szerző: Ady Krisztián

2007. december 5. 14:54

Már százezer számítógépet adott el idén Magyarországon a Fujitsu Siemens

Eladta hazánkban százezredik számítógépét a Fujitsu Siemens Computers, azaz az első gyártó lett itthon, mely az értékesített mobil eszközök, noteszgépek, asztali PC-k és szerverek összesített számában átlépte egy év alatt ezt a mérföldkövet.

[HWSW] Eladta hazánkban százezredik számítógépét a Fujitsu Siemens Computers, azaz az első gyártó lett itthon, mely az értékesített mobil eszközök, noteszgépek, asztali PC-k és szerverek összesített számában átlépte egy év alatt ezt a mérföldkövet.

A százezredik konfigurációt, egy Amilo Li 1718-as noteszgépet a Westendben található Media Marktban vásárolta meg a 22 éves Varga Zsanett, akit Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója egy professzionális noteszgéppel ajándékozott meg. Az ajándék hasonlóképpen egy noteszgép volt, a Lifebook S6410 viszont csupán 1,6 kg tömegű, 13,3 hüvelykes kijelzője pedig LED-es háttérvilágítású.

A negatív hatások ellenére -- befolyásoló tényezők voltak a közszféra IT-költéseinek visszafogása, az asztali gépek piacának stagnálása, illetve az árszint 15-25 százalékos csökkenése -- a FSC hazai leánya sikeres évet zárhat. A szállítások darabszáma az előző évhez képest több mint 10 százalékkal növekedett, mely elsősorban éppen a noteszgépek sikerének köszönhető.

Poros Gábor ügyvezető igazgató és Varga Zsanett, a szerencsés
Poros Gábor ügyvezető igazgató és Varga Zsanett, a szerencsés vásárló

Az első félévben 58 ezer hordozható számítógépet értékesített itthon a Fujitsu Siemens Computers, míg asztali gépből e mennyiség körülbelül harmadát, 18 ezer darabot adtak el. Hasonlóan sikeres az adattárolási szegmens is, mely négyszerezte eladásait az előző évhez képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.