Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 5. 10:01

A második legnépszerűbb böngésző az Internet Explorer 7

Egy évvel ezelőtt jelent meg az Internet Explorer 7, aminek alkalmából a Microsoft hivatalos blogján Tony Chor programmenedzser elmondta, már világszerte több mint 300 millióan használják a böngésző legújabb verzióját, amivel a második legnépszerűbb az Internet Explorer 6 mögött. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már átvette a vezető helyet az IE7, és hamarosan magához ragadja a globális elsőséget is a Microsoft szerint.

[HWSW] Egy évvel ezelőtt jelent meg az Internet Explorer 7, aminek alkalmából a Microsoft hivatalos blogján Tony Chor programmenedzser elmondta, már világszerte több mint 300 millióan használják a böngésző legújabb verzióját, amivel a második legnépszerűbb az Internet Explorer 6 mögött. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már átvette a vezető helyet az IE7, és hamarosan magához ragadja a globális elsőséget is a Microsoft szerint.

Chor blogbejegyzésében kiemelte, hogy az IE7 a Microsoft eddigi legbiztonságosabb böngészője, az állítását azzal támasztotta alá, hogy a termék eddigi élete alatt kevesebb sebezhetőséget fedeztek fel benne, mint az Internet Explorer 6-ban az első évben. Ennél azonban sokkal fontosabb Chor szerint, hogy a felhasználóknál telepített IE7 hetente mintegy 900 ezer phishing-kísérletet hiúsít meg. További látványos előrelépés, hogy a Microsofthoz befutó terméktámogatási hívások száma 20 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban, ami annak a jele, hogy a szoftver satabilabb és kevesebb vele a probléma, mint az IE6-tal.

Chor azonban lényegében semmilyen információval nem szolgált az Internet Explorer következő változatával kapcsolatban. A kommentelő felhasználók ezt úgy értelmezték, hogy egyelőre semmi hír az IE8-ról, ami élesen ellentmond Bill Gates tavaly tett ígéretének, amelyben azt vállalta, az IE7-et követően sűrűsödni fog a böngészők megjelenési ciklusa és 9-12 havonta várható új változat.

A kommentelők egy része azért támadta a Microsoftot, mert az Internet Explorer 7 még mindig nem kompatibilis a legfrissebb webes szabványokkal, ezért az oldalak fejlesztésénél egy csomó finomhangolásra van szükség, hogy megfelelően jelenjenek meg a redmondiak új szoftverében. Egyes szélsőséges vélemények szerint a Microsoftnak teljesen fel kéne hagynia az Internet Explorer fejlesztésével és átadni azt olyan embereknek, akik valóban törődnek vele, illetve megfelelő kapcsolatokat tudnak kialakítani a fejlesztői közösséggel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról