Szerző: Ady Krisztián

2007. december 3. 13:35

Megtorpanni látszik a hazai internetpenetráció növekedése

Októberben sem volt komoly áttörés az internetelérések számában, az előző hónapokhoz hasonlóan ismét közel két százalékkal nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentésében szereplő szélessávú internetelőfizetések száma. A kábelmodemes ügyfelek 389 ezren, míg az ADSL-előfizetők száma 720 ezren voltak a hónap végén.

[HWSW] Októberben sem volt komoly áttörés az internetelérések számában, az előző hónapokhoz hasonlóan ismét közel két százalékkal nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentésében szereplő szélessávú internetelőfizetések száma. A kábelmodemes ügyfelek 389 ezren, míg az ADSL-előfizetők száma 720 ezren voltak a hónap végén.

Az önkéntes adatközlésre épülő gyorsjelentés szerint a szélessávú hozzáférések száma összesen 20 ezerrel nőtt, október végén 1 millió 110 ezer volt. Az egyre népszerűbb mobil szélessávú elérésekkel, egyéb vezeték nélküli technológiákkal és a kisebb szolgáltatók ügyfeleivel együtt úgy becsülhető, hogy a hazai lakosság 16 százaléka rendelkezik valamilyen, a szélessávú hozzáférést lehetővé tevő előfizetéssel.

Októberben tovább csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma az előző havi 32,58-ról 32,48-ra, míg a háztartások telefonellátottságának aránya 64,77 százalékról 64,71 százalékra csökkent. Az előfizetők a hívásaikat októberben 12 százalékban kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül, és az előző havival megegyezően 83 millió percet telefonáltak ezen a módon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról