Szerző: Bányai György

2007. november 30. 13:40

Egy terabájtos merevlemezzel jelentkezett a Samsung is

A Samsung megkezdte F1 sorozatú, 1 terabájt tárkapacitású merevlemezének szállítását, amelyben az adatok minössze 3 lemezen kapnak helyet, így ez a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb adatsűrűségű modell a gyártó állítása szerint.

[HWSW] A Samsung megkezdte F1 sorozatú, 1 terabájt tárkapacitású merevlemezének szállítását, amelyben az adatok minössze 3 lemezen kapnak helyet, így ez a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb adatsűrűségű modell a gyártó állítása szerint.

A SATA interfésszel ellátott F1-sorozat legújabb tagja a SpinPoint F1 Series HD103UJ 7200-as percenkénti fordulaton járatja a három lemeztányért, melyek egyenként 334 gigabájtnyi információt képesek tárolni. A vállalat állítása szerint a 32 megabájt gyorsítótárat tartalmazó meghajtó MTBF-je (két meghibásodás között eltelt átlagos idő) 1,2 millió üzemóra. A Samsung az 1 terabájtos kapacitást az F1 sorozat esetében természetesen párhuzamos adatrögzítési technológia segítségével érte el.

SpinPoint F1 Series HD103UJ

A Samsung kitért arra, hogy az új modell tervezése során kifejezetten figyelt az üzemi hőmérséklet alacsonyan tartására, valamint a fogyasztásra is (6,7-7,2 watt terheléstől függően), amely eredményeként a mai állapotok szerint Samsung termék a leghűvösebb a forgalomban levő 1 terabájtos meghajtók között. Az új egység emellett a környezeti hőmérséklet-ingadozást (vagy akár a kikapcsolt állapot és a terhelt üzem közötti különbséget) is jobban viseli, a SilentSeek technológiának köszönhetően a zajszint is alacsony: 27 decibel. A SpinPoint F1 Series HD103UJ meghajtó a mai naptól elérhető a nyugati piacokon, ára 399 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról