Szerző: Ady Krisztián

2007. november 29. 12:20

Villámgyors le- és feltöltés már a Vodafone mobilhálózatán is

Mától a Vodafone Magyarország hálózatán is elérhetővé vált a jelenleg elérhető leggyorsabb mobil le- és feltöltés, a harmadik mobilszolgáltató is bekapcsolta Budapest egyes részein a 7,2 megabit/s-os letöltési és 1,45 megabit/s-os feltöltési sebességet. A gyors mobilnet a hálózatépítésben is partner Huawei szolgáltatónál kapható eszközeivel, vagy más, erre alkalmas készülékekkel vehető igénybe.

[HWSW] Mától a Vodafone Magyarország hálózatán is elérhetővé vált a jelenleg elérhető leggyorsabb mobil le- és feltöltés, a harmadik mobilszolgáltató is bekapcsolta Budapest egyes részein a 7,2 megabit/s-os letöltési és 1,45 megabit/s-os feltöltési sebességet. A gyors mobilnet a hálózatépítésben is partner Huawei szolgáltatónál kapható eszközeivel, vagy más, erre alkalmas készülékekkel vehető igénybe.

A Vodafone tervei szerint a gyors feltöltést nyújtó HSUPA technológia hamarosan a HSDPA-val lefedett vidéki városokban is elérhető lesz, mellyel egyszerűbbé és gyorsabbá válhat a fényképek, adatok, e-mailek feltöltése, elküldése. Az 1,45 megabit/s-os elméleti maximum -- más hálózaton szerzett tapasztalataink szerint -- körülbelül 1 megabit/s-os valós feltöltési sebességet jelent, mely jóval több, mint az általában elérhető ADSL-elérések maximális adatküldési sebessége.

A hazai mobil internetezők számával kapcsolatban a közelmúltban vált nyilvánossá az első NHH által aggregált adat, eszerint a hazai, körülbelül 1,6 millió szélessávú internetelőfizetésből minden nyolcadik, azaz 200 ezer mobilszolgáltatóhoz kapcsolódik, ennyien érik el az internetet 3G-modemmel, vagy adatkártyával.

A 200 ezres mennyiség kifejezetten a harmadik generációs adatkártyákkal, USB-s modemekkel vásárolt előfizetésekre vonatkozik, a harmadik generációs telefonokat például nem számították bele ebbe a mennyiségbe, noha a szélessávú mobil internetezés akár azon keresztül is lehetséges volna, s valószínűleg számos előfizető internetezik is ilyen módon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról