:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 28. 09:10

Lengyelország PC-gyártó központtá válik

Nem sokkal azután, hogy a Dell lengyelországi PC-gyárában beindult a termelés, a Lenovo is bejelentette, hogy üzemet hoz létre az országban. Az 30 ezer négyzetméter területű gyár az alsó-sziléziai Legnica speciális gazdasági zónában fog felépülni és várhatóan 2008 harmadik negyedévében kezdi meg működését. Az üzem kezdeti kapacitása több mint 2 millió asztali számítógép lesz évente.

[HWSW] Nem sokkal azután, hogy a Dell lengyelországi PC-gyárában beindult a termelés, a Lenovo is bejelentette, hogy üzemet hoz létre az országban. Az 30 ezer négyzetméter területű gyár az alsó-sziléziai Legnica speciális gazdasági zónában fog felépülni és várhatóan 2008 harmadik negyedévében kezdi meg működését. Az üzem kezdeti kapacitása több mint 2 millió asztali számítógép lesz évente.

A befektetés teljes összegét több mint 20 millió dollárra becsülik, amibe beletartozik az üzem létesítése, a gyártósorok kialakítása, az eszközök beszerzése, a fizetések, a helyi, regionális és országos adók és további járulékok. A Lenovo körülbelül 1000 embert foglalkoztat majd Lengyelországban, ha a gyár elkezdi működését: az üzemben a PC-k összeszerelésétől és konfigurálástól kezdve a logisztikai szolgáltatásokon át a további speciális szolgáltatásokig -- mint amilyen az egyéni lemezkép telepítése -- számos tevékenységet lát majd el. A cél az, hogy az európai piacot a lengyel gyárból lássa el a Lenovo, ezáltal lerövidítve a szállítási időt, egyszerűsítve a logisztikát.

A Lenovo terjeszkedésének ütemére jellemző, hogy az idén ez az ötödik üzem vagy logisztikai központ, amelynek építését bejelentették: Lengyelországon kívül a kínai Sanghajban, az indiai Baddiban és a mexikói Monterreyben gyártóközpont létesítéséről, míg az Egyesült Államokbeli Észak-Karolinában logisztikai központ létrehozásáról döntött a vállalat 2007-ben.

A Dell lengyelországi gyárában hivatalosan két hete indult be a termelés. A Lodzban található üzem a vállalat második európai PC-gyára, az első Írországban található. A lodzi gyárból kikerülő termékek Kelet-közép Európa mellett Németországban és a skandináv államokban kerülnek piacra. A cég várakozásai szerint a gyártás beindulása után az ügyfelek átlagosan két nappal hamarabb kaphatják meg megrendelt termékeiket. A Dell eddig Írországi üzeméből szolgálta ki európai megrendelőit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.