Szerző: Bányai György

2007. november 27. 13:32

Parányi projektorok építhetők a Displaytech új minikijelzőjére

Áttörésre számíthatunk a kézi eszközökbe épített megjelenítési megoldások terén: a Displaytech elérhetővé tette 13 gyártó számára mikroméretű, akár mobiltelefonokba is beépíthető projektorát.

[HWSW] Áttörésre számíthatunk a kézi eszközökbe épített megjelenítési megoldások terén: a Displaytech elérhetővé tette 13 gyártó számára mikroméretű, akár mobiltelefonokba is beépíthető projektorát.

Az LCOS (liquid crystal on silicon) mikrokijelzők egyik vezető szállítója, a Displaytech ma bejelentette, hogy elérhetővé tette 13 gyártó számára Ferroelectric-LCOS (FLCOS) kijelzőpaneljeit, hogy azok segítségével a vállalatok miniprojektorok fejlesztésébe foghassanak. Ezekkel a projektorokkal szórakoztatóelektronikai eszközök, mobiltelefonok, vagy más készülékek megjelenítőit lehet leváltani, vagy kiegészíteni.

A 13 céggel kapcsolatban nevek nem hangzottak el, de annyi kiderült a közleményből, hogy az amerikai, ázsiai, valamint európai székhelyű cégek szórakoztatóelektronikai termékeket, mobiltelefonokat, digitális fényképezőgépeket, tenyérgépeket, projektorokat, azok optikáit, valamint hordozható médiaközpontokat gyártanak és szállítanak.

Displaytech

A Displaytech szabadalmaztatott FLCOS kijelzője parányi mérete (11,5 mm magas), kevesebb mint 100 mW fogyasztása, és LED-es fényforrása miatt lehet különleges. Az új panelből már létezik működőképes prototípus, amely elég kisméretű ahhoz, hogy beépíthető legyen egy mobiltelefonba. A vállalat reméli, hogy a 2008 januárjában megrendezésre kerülő CES rendezvényen már számos a cég kijelzőjére alapuló miniprojektor mutatkozhat be, még ha nem is kiállítható késztermék formájában. A kijelzők VGA (640 x 480), illetve SVGA (800 x 600) felbontásokban jelenítik meg a képet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról