Szerző: Ady Krisztián

2007. november 27. 11:23

Nyolc magyar cég a leggyorsabban fejlődő félezernyi régiós között

A Deloitte idén tizenkettedik éve hozta nyilvánosságra, melyik az 500 leggyorsabban fejlődő technológiai cég az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben. A dobogósok közel-keletiek, mindhárom cég Izraelből érkezett. A díjkiosztóra és a vezérigazgatói fórumra meghívást kapott a nyolc leggyorsabban fejlődő magyar cég is, amelyek közül sajnos egy se fért be az első százba, és csupán három foglal helyet a mezőny első felében.

[HWSW] A Deloitte idén tizenkettedik éve hozta nyilvánosságra, melyik az 500 leggyorsabban fejlődő technológiai cég az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben. A dobogósok közel-keletiek, mindhárom cég Izraelből érkezett. A díjkiosztóra és a vezérigazgatói fórumra meghívást kapott a nyolc leggyorsabban fejlődő magyar cég is, amelyek közül sajnos egy se fért be az első százba, és csupán három foglal helyet a mezőny első felében.

Ez a három magyar vállalat átlagosan több mint ezer százalékos növekedéssel szerepel a toplistán: az Assocom Kft. árbevétele az elmúlt öt évben közel 15-szörösre, az AITIA International Zrt.-é több, mint 12-szeresre, míg az Adverticum Zrt.-é bő nyolcszorosra nőtt az európai mérési szempontok szerint. Ezek a számok persze meg se közelítik az izraeli, holland, angol élmezőny növekedési ütemét.

A TOP 500 listán helyet foglaló első öt vállalat növekedési üteme az elmúlt évben átlagosan 28 ezer százalék volt, a győztes Voltaire Ltd.-é pedig több, mint 50 ezer százalék, azaz 500-szoros. Szabó Hédy, az Adverticum Zrt. vezérigazgatója szeint a győztesek elmúlt ötévi fejlődését tőkebevonások, akvizíciók jellemezték. Mindez rávilágít arra, hogy a kockázati tőke hazánkban egyelőre nem olyan mértékben fordul a technológiai cégek felé, ahogy Angliában, Izraelben vagy mondjuk Lengyelországban.

Magyarország a listán szereplő vállalatok száma szerint a középmezőnyben, a 12. helyen áll. Közvetlenül előttünk Lengyelország, mögöttünk Csehország végzett. Első helyre az Egyesült Királyság került 81 vállalattal, majd Izrael következett 45 kitüntetettel. Magyarország előtt végzett még többek között Németország, Franciaország és Hollandia is.

Ezzel együtt a nyolc magyar vállalat előrelépés a korábbi évekhez képest, tavaly például mindössze kettő fért a leggyorsabban fejlődők ötszázas mezőnyébe. Az idei magyar díjazottak sorrendben az Assocom Kft. (118.), az Aitia International Zrt. (160.), az Adverticum Zrt. (234.), a Solvo Biotechnology (272.), Chronos Systems Kft. (277.), CVO Group Kft. (299.), XAPT Hungary Kft. (326.), Onlinet Kft. (436.) voltak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról