Szerző: Bányai György

2007. november 26. 16:22

A telefon forgatásával vált a két SIM-kártya között a DUO Atom

A koreai WND mobilkészüléke meglepően használja fel az egyre több mobilba beköltöző mozgásérzékelő, helyzetérzékelő szenzorokat: két SIM-kártyás készüléke két kijelzővel rendelkezik, és aszerint vált a szolgáltatók között, hogy a készülék melyik végét fordítjuk felfelé. A két érintésérzékeny kijelzőből az éppen alul lévőn jelennek meg a számbillentyűk.

[HWSW] A koreai WND mobilkészüléke meglepően használja fel az egyre több mobilba beköltöző mozgásérzékelő, helyzetérzékelő szenzorokat: két SIM-kártyás készüléke két kijelzővel rendelkezik, és aszerint vált a szolgáltatók között, hogy a készülék melyik végét fordítjuk felfelé. A két érintésérzékeny kijelzőből az éppen alul lévőn jelennek meg a számbillentyűk.

A DUO Atom két mikrofont és két hangszórót tartalmaz a nem szétnyitható készülékházon, teljesen szimmetrikus kialakításban. A két SIM-kártyát is fogadni képes készülékben egy helyzetérzékelő gondoskodik arról, hogy éppen melyik SIM-kártya legyen aktív, a két behelyezett kártyához tartozó szolgáltató között választhatunk egyetlen kézmozdulattal.

A két SIM-kártyát fogadni képes telefonok már nem számítanak újdonságnak, igaz Európában alig találkozhatunk velük. Újításról, vagy találmányról a kijelzők terén szintén nem beszélhetünk, mivel a két kijelző ilyen alkalmazása már látható volt egy, a Nokia által 2006-ban, valamint az LG Electronics által 2007 áprilisában benyújtott szabadalmi kérelmek tárgyaként is.

DUO Atom

A DUO Atom háromsávos telefon, a két OLED-kijelző egyenként 176x220 képpont megjelenítésére alkalmas. A Bluetooth adóvevővel ellátott készülék hátoldalán egy 3 megapixeles kamerának is kialakítottak helyet a tervezők, amely ráadásképpen még autofókuszos rendszerű élességállítást is kapott. A beépített, 128 megabájtnyi memória microSD kártyákkal tovább bővíthető. A WND kínálatában fellelhetőek hasonló készülékek is: A WND Wind Duo elő és hátoldala egyezik teljesen, ebből adódóan ennek a mobilnak is két kijelzője van, két külön gombsor társaságában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról