Szerző: Bányai György

2007. november 20. 13:50

Számítógép nélkül éget filmet a Samsung új DVD-írója

A vajfehér burkolatban duruzsuló Samsung SE-S204S külső DVD-író a számítógép merevlemezének használata nélkül is képes megírni filmjeinket a DVD lemezekre, amelyek forrása kamera, vagy fényképezőgép egyaránt lehet.

[HWSW] A vajfehér burkolatban duruzsuló Samsung SE-S204S külső DVD-író a számítógép merevlemezének használata nélkül is képes megírni filmjeinket a DVD lemezekre, amelyek forrása kamera, vagy fényképezőgép egyaránt lehet.

A Samsung SE-S204S hétköznapi külső optikai meghajtóként is használható, üres CD-, illetve DVD korongokat egyaránt képes adattal megtölteni. A vajfehér készülékházban rejtőző égetőmű azonban ennél többet kínál: a számítógép háttértárolójának használata nélkül is lehetőséget ad arra, hogy a videokamerák, digitális fényképezőgépek által felvett filmanyagok a lemezre kerülhessenek, ekkor a PC mint egy kapu funkcionál a forrás és a cél között.

Samsung SE S204S

A felvétel a lejátszott adatfolyamnál éppúgy, mint a videomagnók esetében, valós időben történik, így egy félórás anyag 30 perc alatt kerül felírásra, amely után a meghajtó 5 percet tölt a lemezmunkálatok befejezésével. A megszokott módon történő használat esetében a sebességek módosulnak, ekkor 20-szoros sebességgel kezeli a DVD+R és DVD-R korongokat, 16-szorosan a kétrétegű DVD+R, valamint 12-szeresen a kétrétegű DVD-R és DVD-RAM változatokat.

Richard Aguilera a Samsung tároló divíziójának nyugati üzleti igazgatója külön megjegyezte a bemutatón, hogy az új meghajtóval nem csak a lehető legegyszerűbb a digitális tartalmak lemezre írása, hanem még a ráfordított idő is drámaian csökkenhet, mert nincs többé pre-mastering, multiplexing és merevlemez pufferelés. A meghajtó először az ázsiai és amerikai piacon lesz elérhető 160 dollárért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról