:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 20. 10:20

Boltokban a Nokia internetterminálja, az N810

Szinte pontosan egy hónappal bemutatását követően -- még éppen időben a karácsonyi bevásárlási szezon megindulása előtt -- szállítja továbbfejlesztett internetterminálját, az N810-et a Nokia. A tengerentúli boltok polcain már megtalálható készülék ajánlott fogyasztói ára kint 479 dollár, itthon körülbelül bruttó 120 ezer forint.

[HWSW] Szinte pontosan egy hónappal bemutatását követően -- még éppen időben a karácsonyi bevásárlási szezon megindulása előtt -- szállítja továbbfejlesztett internetterminálját, az N810-et a Nokia. A tengerentúli boltok polcain már megtalálható készülék ajánlott fogyasztói ára kint 479 dollár, itthon körülbelül bruttó 120 ezer forint.

A Linux-alapú operációs rendszer futtató terminált GPS-vevővel és teljes QWERTY billentyűzetettel látta el, a korábbi változathoz képest ezek a legfontosabb különbségek. A készülékben továbbra sincs mobilhálózati támogatás, csakis WLAN-, illetve Bluetooth csatlakozáson keresztül képes internetkapcsolat létrehozására. Az új eszköz kisebb és könnyebb lett elődjénél, miközben processzora valamivel erősebb, 400 Mhz-es.

A 800 x 480 képpontos, 65 ezer szín megjelenítésére képes, 10,5 centiméter képátlójú szélesvásznú kijelző fényerejét egy fényérzékelő szenzor segítségével vezérlik, mely a billentyűzet megvilágítását is szabályozza. Az N810-ben 128 megabájtnyi memória kapott helyet, amelyet 256 megabájt flashmemória egészít ki, ezen kívül háttértárként miniSD, vagy microSD kártyákkal egészen 8 gigabájtig bővíthető. A csomagban 2 gigabájtos kártyát mellékelnek.

Nokia N810 Internet Tablet

Az N810-ben Mozilla-alapú böngésző, Skype-kliens (webkamerával), illetve azonnali üzenetküldő alkalmazások is találhatók. Nem okoz gondot a YouTube anyagainak lejátszása sem. A 128 x 72 x 18 milliméter méretű és 226 grammos Nokia N810 internetterminál várhatóan hazánkban is felbukkan a boltok polcain a következő napokban, hetekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.