Szerző: Bányai György

2007. november 20. 09:46

Frissülnek az ASUS hazánkban is kapható ultramobil PC-i

Az ASUS frissítette UMPC-kínálatát, amely eddig a hazánkban is kapható, vegyes érzelmeket kiváltó R2 sorozat különböző változataiból (R2E, R2H, R2Hv) állt. Az új R50A kijelzőjének mérete csökkent, felbontása azonban nőtt, emellett a beltartalom is jelentős frissítésen esett át.

[HWSW] Az ASUS frissítette UMPC-kínálatát, amely eddig a hazánkban is kapható, vegyes érzelmeket kiváltó R2 sorozat különböző változataiból (R2E, R2H, R2Hv) állt. Az új R50A kijelzőjének mérete csökkent, felbontása azonban nőtt, emellett a beltartalom is jelentős frissítésen esett át.

A teljesítmény tekintetében alulskálázott R2H UMPC megtalálható hazánk bevásárlóközpontjaiban, illetve szórakoztató-elektronikai nagyáruházaiban a Samsung és Sony megoldásai mellett. Két utóbbival kerülhet egy szintre az új R50A, amely 4,8 hüvelykes kijelzőjén nem kevesebb, mint 614 ezer képpont jelenik meg 1024 oszlopba és 600 sorba rendezve.

A kisméretű gép által kínált, a Google Maps-szel is együttműködni képes GPS-vevő mellett megtalálhatjuk a HSDPA adatkapcsolatra képes, SIM kártyaréssel ellátott 3G modult, valamint a tévétunert is, ha az internet böngészése mellett TV-műsort is szeretnénk nézni. Jó hír az azonnali üzenetküldő alkalmazások szerelmeseinek, hogy az R50A webkamerájának és mikrofonjának segítségével kép és hang is továbbítható az írott sorok mellett.

ASUS R50A UMPC

A parány adatai közül még hiányzik a processzor típusa és működési frekvenciája, ugyanígy várunk még az árra és a megjelenés dátumára is. Abban biztosak lehetünk, hogy az ASUS okult a korábbi R2 sorozat hibáiból és gyengeségeiből, így az újabb modell erősebb lesz, akkumulátoros üzemideje pedig hosszabb ideig engedi el a konnektortól a használóját. Annyi még bizonyos, hogy az elődhöz hasonlatosan, viszont a Samsung és a Sony készülékeitől eltérően a QWERTY billentyűzet nem lesz része a gépnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról