:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 19. 09:04

Sok vállalat a könyvelő ajánlása alapján választ ügyviteli rendszert

A számlázóprogramot vásárló mikro- és kisvállalatok fele a kézi számlázásról tér át a gépi számlakiállításra -- derül ki a rEVOLUTION Software saját ügyfélkörében végzett, közel 1000 cég bevonásával készített felmérésből, amely szerint a cégek nagy arányban a könyvelőik és ismerőseik ajánlása alapján választanak a szoftverek közül.

[HWSW] A számlázóprogramot vásárló mikro- és kisvállalatok fele a kézi számlázásról tér át a gépi számlakiállításra -- derül ki a rEVOLUTION Software saját ügyfélkörében végzett, közel 1000 cég bevonásával készített felmérésből, amely szerint a cégek nagy arányban a könyvelőik és ismerőseik ajánlása alapján választanak a szoftverek közül.

A felmérés szerint a számlázóprogramot vásárló cégek 51%-a a hagyományos kézi módszerről tér át gépi számlakiállításra, szemben a 2004-ben mért 59 százalékkal. Az "egyszerűbb" számlázó szoftvert választók között ez az arány 54 százalék, de hasonló az arány a drágább változatokat megvásárló új ügyfelek körében is. További ok az új cég alapítása illetve a régi program lecserélése (14%). Utóbbi indok a nagyobb tudású kategóriánál jellemzőbb, a rEVOLUTION minden ötödik ügyfele korában valamilyen konkurens terméket használt. Ez a motiváció a 3 évvel korábban ugyancsak elvégzett felméréshez képest közel háromszor gyakrabban fordul elő, ami önmagában is jelzi a gép számlázás elterjedését.

"A kézi módszerről váltóknál a legfőbb ok a kényelmesebb számlázás, a profibb megjelenésű számla, illetve az időtakarékosság. A számlázóprogramokról az ügyfelek 46 százaléka továbbajánlás útján szerez tudomást, az ajánlások általában a könyvelőktől és ismerősöktől érkeznek" -- mondta Kőrös Bernadett, a kutatásért felelős termékmenedzser. "A tanácstalan ügyfelek az internet segítségével keresnek számlázó-programot, innen származik az új vevők 18 százaléka. Érdekesség, hogy a rEVOLUTION ügyfelei által kiállított számlák külalakja további ügyfeleket szerzett a cégnek. A válaszadók 9 százaléka a kézhez kapott számlák segítségével, a rajtuk szereplő szoftvernév alapján jutott el és döntött a cég mellett."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.