Szerző: Bányai György

2007. november 16. 13:43

Megjelent az E-Ten GloFiish M800 mindenre alkalmas okostelefon

Hivatalosan is bejelentette az Eten új zászlóshajóját, a Glofiish M800 okostelefonját, amely VGA kijelzővel, autofókuszos kamerával és szétcsúsztatható billentyűzettel hódíthat a szélessávú internetelérés és a GPS helymeghatározás lehetősége mellett.

[HWSW] Hivatalosan is bejelentette az Eten új zászlóshajóját, a Glofiish M800 okostelefonját, amely VGA kijelzővel, autofókuszos kamerával és szétcsúsztatható billentyűzettel hódíthat a szélessávú internetelérés és a GPS helymeghatározás lehetősége mellett.

A vállalat tegnap jelentette be hivatalosan Angliában a Glofiish sorozat legújab modelljét, az M800-at. Az új telefonos mindenes által kínált lehetőségek minden igény igyekeznek kielégíteni, amelynek meg is kéri a gyártó az árát. A 750 dolláros készülék 2,8 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőjén 640x480 képpont jeleníti meg a Windows Mobile 6 Professional operációs rendszer "Today" képernyőjét.

E-Ten Glofiish M800

Az M800 szíve egy 500 megahertzes órajelen üzemelő Samsung S3C2442 processzor, amely a memóriakezelés sebességében is túlmutat az Intel változatokon. E központi egység mellett érdekes módon csak 64 megabájtnyi munkamemóriát találunk, de 256 megabájt ROM is helyet kapott a készülékben. A gépház oldalán fellelhető bővítőrés microSD kártyák fogadására alkalmas, amelyeken nem csak a zenei, illetve egyéb multimédiás állományaink kaphatnak helyet, hanem a két megapixeles, autofókusz rendszerű élességállítással ellátott fényképezőalkalmatossággal készült fotóink, rövid videóink is.

A Glofiish M800 a nagy kijelzőfelbontásnak és a QWERTY billentyűzetnek köszönhetően az internet is viszonylag kényelmesen böngészhető, a megfelelő sebességről pedig a beépített HSDPA modul gondoskodik -- csak térerőnk legyen. Abban az esetben, ha olyan helyen tartózkodunk, ahol nincs 3G/HSPA lefedettség, úgy az M800 természetesen automatikusan vált alacsonyabb fokozatokba, lehetőség szerint EDGE-re.

>>>Kipróbáltuk: T-Mobile MDA Vario II<<<

A hálózati képességek ismertetése során Bluetooth 2.0+EDR rádióról és 802.11 b/g vezetéknélküli hálózati vezérlőről számolhatunk be még. A beépített SiRF Star III GPS vevőegység pontos helymeghatározárt tesz lehetővé, így azok sem hiányolhatnak semmit a készülékből, akik navigációs céleszközként használnák leginkább. A bejelentés során a gyártó képviselője kitért arra, hogy ez a piacon található egyetlen eszköz, amely a VGA felbontást az elcsúsztatható billentyűzettel egy készülékházban kínálja. Az eddigi termékek 320x240 képpontos felbontású kijelzőin az M800 megjelenítőjén látható információknak csak a negyede kaphat helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról