:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 15. 16:03

Kényes fülűeket céloz az első nem Creative fejlesztésű, de X-Fi-lapkás hangkártya

Már itthon is kapható az első olyan X-Fi audioprocesszorral szerelt, otthoni felhasználás mellett professzionális munkákra is alkalmasnak tartott hangkártya, melyet nem a lapka gyártója, a Creative fejlesztett. Az Auzen X-Fi Prelude 7.1 PCI-kártya elsősorban az audiofil hangzásra vágyók játékszere lehet.

[HWSW] Már itthon is kapható az első olyan X-Fi audioprocesszorral szerelt, otthoni felhasználás mellett professzionális munkákra is alkalmasnak tartott hangkártya, melyet nem a lapka gyártója, a Creative fejlesztett. Az Auzen X-Fi Prelude 7.1 PCI-kártya elsősorban az audiofil hangzásra vágyók játékszere lehet.

Az Auzen kártyája jelenleg az egyetlen, mely a Creative X-Fi audioprocesszorát alkalmazza, és teljesen saját fejlesztésű nyákon foglal helyet, illetve válogatott alkatrészekből álló körítéssel érkezik. Az X-Fi audioprocesszor több mint 51 millió tranzisztort tartalmaz és teljesítménye több mint 10 ezer MIPS (millió utasítás másodpercenként).

Az X-Fi lapka több, modulárisan használható motort tartalmaz és képes minden alkalmazáshoz akár teljesen megváltoztatni az audioadatok kezelésének módját. A processzor olyan üzemmódokat biztosít, amelyeket külön-külön MP3 formátumú zenére, játékokra, filmekre, audio szerkesztésre optimalizáltak. Az X-Fi többek között 24 bites felbontásúvá alakítja át valós időben a CD-lemezek 16 bites anyagait is.

Auzen X-Fi Prelude 7.1
Auzen X-Fi Prelude 7.1

A hangkártya ára hűen tükrözi különleges kialakítását, körülbelül 39 ezer forintos nettó áron vásárolható meg itthon. A 24 bites, 96 KHz-es analóg-digitális és digitális-analóg átalakítás mellett 120dB jel-zaj arányt ígér a gyártó ASIO 2.0 és Soundfont támogatás mellett. A kártyát 64 megabájtnyi saját memóriával, Dolby Digital Live és DTS NEO:PC támogatással is ellátták, igaz ezekre, illetve a linuxos meghajtóra 2008 első negyedévéig még várni kell.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.