Szerző: Ady Krisztián

2007. november 14. 11:57

Mától kapható a Nokia legújabb GPS-es telefonja, az N82

Bemutatta, és mától rögtön piacra is dobta a Nokia legújabb okostelefonját, az 5 megapixeles kamerával, GPS-szel szerelt N82 mobiltelefont. A készülék az N95 kistestvére, hagyományos, candybar kivitelben, a Wi-Fi sem maradt ki belőle.

[HWSW] Bemutatta, és mától rögtön piacra is dobta a Nokia legújabb okostelefonját, az 5 megapixeles kamerával, GPS-szel szerelt N82 mobiltelefont. A készülék az N95 kistestvére, hagyományos, "candybar" kivitelben, a Wi-Fi sem maradt ki belőle.

A Nokia N82 erényei között a Xenon vakut, Carl Zeiss optikát éppen annyira kiemeli a Nokia, mint az Nseries készülékektől megszokott multimédiás képességeket. Erre a GPS-es készülékre is előre telepítette a gyártó a Nokia Maps navigációs alkalmazást, bár annak hosszabb igénybevételéhez elő kell fizetnünk a szolgáltatásra.

Az értékesítési csomagban 2 gigabájtos microSD memóriakártyát mellékel a Nokia, mely több mint 900 nagyfelbontású fotót, vagy 84 percnyi, 640 x 480 pixeles, hanggal ellátott videót tárolhat el. Az N95-höz hasonlóan az N82 is kamkorderré lép elő kiváló videorögzítési képességével. Az elkészített képeket, videókat Wi-Fi-kapcsolaton keresztül is elküldhetjük a számítógépre, vagy blogunkba.

Nokia N82

A beépített szenzornak köszönhetően a Nokia N82 automatikusan forgatja a menürendszert a készülék helyzetének megfelelően az álló és fekvő üzemmód között. Az N82 természetesen támogatja az Ovi alá tartozó szolgáltatásokat, az interneten keresztül is elérhető Nokia Music Store-t, az N-Gage játékokat, bár ezek csak később lesznek elérhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról