Szerző: Bányai György

2007. november 14. 11:36

A SanDisk Vaulter Disk az olcsóbb flashmeghajtót keresők kedvence lehet

Jövő év elejétől kerülhet a noteszgépgyártókhoz, rendszerépítőkhöz a SanDisk Vaulter Disk, amely a számítógép merevlemezével karöltve gyorsíthatja rendszerünk működését. A 8 és 16 gigabájt kapacitású flashmeghajtókról akár az egész operációs rendszerünk betöltődhet, de az OS méretétől függően maradhat még hely a leggyakrabban használt alkalmazásoknak is.

[HWSW] Jövő év elejétől kerülhet a noteszgépgyártókhoz, rendszerépítőkhöz a SanDisk Vaulter Disk, amely a számítógép merevlemezével karöltve gyorsíthatja rendszerünk működését. A 8 és 16 gigabájt kapacitású flashmeghajtókról akár az egész operációs rendszerünk betöltődhet, de az OS méretétől függően maradhat még hely a leggyakrabban használt alkalmazásoknak is.

A Vaulter Diskkel ellátott gépek teljesítménye jóval a csak merevlemezzel ellátottak felett jár a SanDisk közleménye szerint, amely a termék áráról sajnos nem tesz említést. A SanDisk tárolója PCI Express modul formájában, 8 és 16 gigabájtos kapacitásban érhető majd el, és noteszgépbe, valamint asztali gépbe egyaránt beépíthető lesz, így mindkét gépcsalád felhasználói profitálhatnak majd a flashmemóriák rövid adathozzáférési idejéből.

A SanDisk a felhasználás során tapasztalató teljesítménynövekedést akkor látja a legnagyobbnak, ha a gyakran használt állományok a flash megoldáson kerülnek tárolásra, a merevlemezen pedig azok a ritkán használt, vagy nagyobb méretű állományokat helyezzük el, amelyeknek betöltése során nem számít a véletlenszerű elérési idő.

SanDisk Vaulter Disk

A merevlemez és a flash meghajtó egyidőben üzemel, így a teljesítménytöbblet már párhuzamos működésből is kialakulhat. A Vaulter Disket a SanDisk többi újdonságával együtt a 2008. január 7-10 között Las Vegasban megrendezésre kerülő CES kiállításon láthatja először a nagyérdemű, azonban már most jelöltként készülhet a rendezvényen kiadandó legnagyobb innováció díjra, amelyre már több zsűritag is jelölte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról