Szerző: Bizó Dániel

2007. november 13. 16:49

Telefonszolgáltatóvá válik az Enternet

A néhány éve létrejött Unicomm felvásárlásával az Enternet belépett a vonalas telefonszolgáltatás piacára is, tovább bővítve szolgáltatási portfólióját. A lépéssel a vállalat a teljeskörű kommunikációs szolgáltatáscsomagok irányában tett lépés. Az Unicomm egyelőre megtartja nevét, konszolidációja viszont elkezdődik az Enternet cégcsoportba.

[HWSW] A néhány éve létrejött Unicomm felvásárlásával az Enternet belépett a vonalas telefonszolgáltatás piacára is, tovább bővítve szolgáltatási portfólióját. A lépéssel a vállalat a teljeskörű kommunikációs szolgáltatáscsomagok irányában tett lépés. Az Unicomm egyelőre megtartja nevét, konszolidációja viszont elkezdődik az Enternet cégcsoportba.

Az Enternet október elején zárta le a tranzakciót a United Communication Távközlési Szolgáltató Társaság, vagyis az Unicomm felvásárlásáról. Az ügylet értéke 220 millió forint, ami az Unicomm idénre prognosztizált 400 milliós árbevételének és az Enternet számára jelentett stratégiai érték fényében a vállalat gyenge nyereségességére utal. Az Unicomm 2004-ben alakult, hogy a KKV szektor számára hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat nyújtson.

Az Unicomm virtuális operátorként jelent meg a T-Com területén, ahol szolgáltató-előválasztáson alapuló (nincs szükség hívásonkénti választásra, az összes hívást az Unicomm számláz) telefonszolgáltatást kínál. Ezen túlmenően ADSL- és VoIP-csomagokat, valamint ICT-szolgáltatások (hosting, üzemeltetés, integráció) is értékesített. A vállalat jelenleg mintegy 2000 üzleti ügyfelet szolgál ki, összesen több mint 10 ezer felhasználóval.

Az Enternet az Unicomm megszerzésével egész kínálatát erősíti, ahogyan az ügyfelek egyre inkább integrált megoldásokat, egypontos beszerzést és elszámoltathatóságot igényelnek. "Az EnterNet kiemelten fontosnak tartja, hogy az ügyfelek a lehető legtöbb szolgáltatást egy helyen vehessék igénybe, az Unicomm integrálásával pedig még nagyobb ügyfélkörnek, még teljesebb szolgáltatást tudunk biztosítani" -- nyilatkozta közleményben a felvásárlás Bauer Róbert, az cégcsoport igazgatóságának elnöke. A vállalat várhatóan belép a mobil szélessávú (3G/HSDPA) piacra is, természetesen virtuális szereplőként, valamint részben saját telekommunikációs üzletének erősítése érdekében önálló hosting üzletágat hozott létre nemrég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról