Szerző: Ady Krisztián

2007. november 13. 12:21

Acél, bőr és zafír a Nokia exkluzív telefonjában

Újabb exkluzív, prémium kategóriájú mobiltelefonokat dob piacra a Nokia a karácsonyi bevásárlási szezon, illetve 2008 első negyedéve során. A Nokia 8800 Arte és Nokia 8800 Sapphire Arte megalkotása során nem csak csúcstechnológiát, hanem acélt, bőrt, és utóbbi esetében drágakövet is felhasznált a mobilgyártó.

[HWSW] Újabb exkluzív, prémium kategóriájú mobiltelefonokat dob piacra a Nokia a karácsonyi bevásárlási szezon, illetve 2008 első negyedéve során. A Nokia 8800 Arte és Nokia 8800 Sapphire Arte megalkotása során nem csak csúcstechnológiát, hanem acélt, bőrt, és utóbbi esetében drágakövet is felhasznált a mobilgyártó.

A Nokia 8800 Arte nem kevesebb mint nettó 1000 euróba kerül majd Európában, míg a zafírkővel ékesített változatra 2008 elejéig várni kell -- utóbbi nettó 1150 euróval csökkenti majd pénzügyi egyenlegünket. Az elegáns és kompromisszumok nélküli telefonokban két hüvelykes, 240 x 320 pixeles szerves diódák alkotta kijelzőt (OLED), harmadik generációs funkciókat, autofókuszos 3,2 megapixeles fényképezőgépet és 1 gigabájtnyi beépített memóriát találhatunk.

A fém és üveg felületeket különleges, ujjlenyomattaszító bevonattal látja el a Nokia, hogy zsíros pacák ne csúfítsák el a telefonok külsejét. A két modell érdekessége még a kijelző alatti fém felület érintésére előbukkanó analóg óra, illetve a mozgásérzékelés, a telefon némításához például elegendő a telefont "arccal" lefelé fordítani.


Nokia 8800 Sapphire Arte és Arte

A készülékeken Kruder & Dorfmeister kifejezetten ezen modellek számára alkotott zeneszáma, illetve videoklipje is megtalálható, mellyel még különlegesebbé válik a két telefon. A Nokia 8800 Arte két tagja egyedi asztali állvánnyal és bőr hordtáskával a dobozban érkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról