Szerző: Bányai György

2007. november 12. 15:10

GPS-es navigációval érkezik a HTC Touch Cruise

Az okostelefonok királya, a tajvani HTC bemutatta a Touch sorozat harmadik modelljét, mellyel az érintésre kihegyezett telefonok komplett trióját kínálja a vállalat. Az újabb készülék a beépített GPS vevőnek köszönhetően már képes a helymeghatározásra is. A HTC Touch Cruise természetesen örökölte a modellsor TouchFLO technológiáját.

[HWSW] Az okostelefonok királya, a tajvani HTC bemutatta a Touch sorozat harmadik modelljét, mellyel az érintésre kihegyezett telefonok komplett trióját kínálja a vállalat. Az újabb készülék a beépített GPS vevőnek köszönhetően már képes a helymeghatározásra is. A HTC Touch Cruise természetesen örökölte a modellsor TouchFLO technológiáját.

TouchFLO

A HTC Touch Cruise éppúgy, mint a szimpla Touch, vagy a Touch Dual modellek, rendelkezik a TouchFLO szoftverrel, amely megkönnyíti a tollnélküli, egyujjas böngészést, üzenetkezelést, vagy akár a menüben barangolást a készülék érintőképernyőjén. A Cruise a GPS-vevőegységen kívül nem csak HSDPA szélessávú internetelérésre is alkalmas 3G/GSM-modullal, és Bluetooth adóvevővel lett ellátva, hanem még a vezeték nélküli hálózatokhoz is képes csatlakozni.

A Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató készülék 2,8 hüvelykes kijelzőn jeleníti meg az alkalmazásokat, a 128 megabájt memórián túl rendelkezik microSD memóriakártyákat fogadni képes bővítőréssel is. Az ebbe csúsztatott kártyán nem csak a navigációs alkalmazás térképeit, hanem a készülékbe épített 3 megapixeles autofókuszos kamera által készített fotókat is eltárolhatjuk. A multimédia oldaláról is remeklő mobil még FM-rádiót is tartalmaz.

Florian Seiche a HTC Europe vezetője szerint a HTC Touch termékcsalád eddig is sikeres volt, amelynek a HTC Touch Cruise új távlatokat nyithat. Kommentárjában külön kitért a TouchFLO érintőképernyő-kezelés sikerére, amelynek használhatóságát azonban a szerkesztőségünkben járt HTC Touch a teszt során erősen megkérdőjelezte.

HTC Touch Cruise

TomTommal érkezik

A Touch kialakításánál láthatóan az érintőképernyőre helyezték a hangsúlyt, a probléma azonban az, hogy bár a HTC TouchFLO felület némileg egyszerűbbé teszi az "egyujjas" kezelést, maga a Windows Mobile nincs erre felkészítve, mint ahogy az alkalmazások sem. Hiába jutunk el pár ujjmozdulattal a kedvenc programjainkhoz, ott már biztosan elő kell vennünk a tollat, az apró ikonokat vagy a virtuális billentyűzet pirinyó gombjait nagyobb férfiujjal ugyanis jóformán lehetetlen eltalálni.

"Egy készülék nem lehet képes minden igény kielégítésére, de mi büszkék vagyunk arra, hogy június óta három modellt is kínálunk" mondta Seiche. A HTC Touch Cruise a TomTom navigációs rendszerével és térképeivel érkezik ebben a hónapban a mobilszolgáltatókhoz, de függetlenül, a HTC neve alatt is kapható lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról