Szerző: Bányai György

2007. november 12. 11:58

A Samsung kivonul Japánból szórakoztatóelektronikai termékeivel

A Samsung meglepő bejelentést tett: a felkelő nap országában teljesen felhagy a kereskedelmi jelenléttel, így péntektől nem csak LCD televízióit, vagy DVD-lejátszóit nem találhatják meg a japán vásárlók az üzletekben, de MP3-lejátszóit sem.

[HWSW] A Samsung meglepő bejelentést tett: a felkelő nap országában teljesen felhagy a kereskedelmi jelenléttel, így péntektől nem csak LCD televízióit, vagy DVD-lejátszóit nem találhatják meg a japán vásárlók az üzletekben, de MP3-lejátszóit sem.

A Samsung a nyomott árakra, alacsony marginra hivatkozva tette meg ezt a lépést. A számítástechnikai részegységek terén továbbra is a japán piacon marad a gyártó, így memóriamoduljai, LCD-monitorai, illetve számos optikai meghajtója továbbra is forgalomban marad (gyártóknak, forgalmazóknak szállítva), és a mobiltelefonokról sem kell lemondaniuk a japán vásárlóknak.

A Samsung szórakoztató-elektronikai termékeit és LCD-televízióit eddig Japánban főként az interneten keresztül lehetett megvásárolni. A helyi gyártókkal szinte lehetetetlen versenyre kelni, így a Matsushita, a Sony és a Sharp mellett eddig is hatalmas kihívás volt a koreai cég számára jelen lenni a szigetországban.

Samsung

Lee Eun-hee, a Samsung szóvivője elmondta, hogy a cég szerint sokkal kevésbé jövedelmező módja az eladásoknak, ha közvetlenül a végfelhasználókat veszik célba, ahelyett, hogy a termékeket a gyártóknak, szállítanák. A tavalyi évben a Samsung forgalmának még egy százalékát sem érték el a szórakoztató-elektronikai termékek eladásai, ami 9 milliárd dollárt, illetve 6,1 milliárd eurót jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról