Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 9. 12:50

Története során először ért el egymilliárd dolláros negyedéves forgalmat az NVIDIA

Rekordbevétellel és kétszeresére emelkedő nyereséggel zárta legutóbbi negyedévét az NVIDIA. A vállalat eddigi története során először ért el egymilliárd dollár bevételt egy pénzügyi negyedév alatt. Bár ez óriási mérföldkő, hiszem ez még csak a kezdet -- mondta az eredmények kapcsán Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató.

[HWSW] Rekordbevétellel és kétszeresére emelkedő nyereséggel zárta legutóbbi negyedévét az NVIDIA. A vállalat eddigi története során először ért el egymilliárd dollár bevételt egy pénzügyi negyedév alatt. "Bár ez óriási mérföldkő, hiszem ez még csak a kezdet" -- mondta az eredmények kapcsán Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató.

Az október 28-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az NVIDIA 1,12 milliárd dolláros forgalom mellett 235,7 milliós nettó nyereséget ért el. A bevétel éves szinten 36 százalékkal, a nyereség pedig 121 százalékkal növekedett, a bruttó eredményhányad pedig 46,2 százalékos rekordszintre emelkedett. Az egyszeri tételek nélkül a profit részvényenként 44 cent volt, ami messze felülmúlta az elemzők 37 centes prognózisát. A jelenlegi negyedévre 5-7 százalékos szekvenciális forgalomnövekedést vár a vállalat.

Az NVIDIA szinte minden termékkategóriában kiválóan teljesített, az asztali gépekbe szánt grafikus chipek forgalma 33 százalékkal nőtt, a notebookokba szánt lapkák eladásából származó bevétel pedig több mint kétszeresére ugrott. A professzionális felhasználásra szánt Quadro termékvonal forgalma 37 százalékkal bővült egy év alatt. Amint arról beszámoltunk, az IDC és a Gartner jelentése szerint a harmadik negyedévben a PC-piac 15 százalékkal nőtt, vagyis az NVIDIA villámgyorsan nyert teret. A Jon Peddie Research számai szerint az NVIDIA már 33,9 százalékos részesedéssel bír a grafikus piacon és egyre inkább megközelíti a 38 százalékkal vezető Intelt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról