:

Szerző: Bányai György

2007. november 8. 12:43

A Sharp Aquos tévéi mellé formatervezett Aquos számítógépet is kínál

A Sharp már megerősítette az Aquos márkanevet az LCD-tévék között, ez kihasználva mutatta be új számítógépeit, az LCD tévéivel megegyező Aquos márkanév alatt, amelyeket monitor helyett a TV-k mellé szán.

[HWSW] A Sharp már megerősítette az Aquos márkanevet az LCD-tévék között, ez kihasználva mutatta be új számítógépeit, az LCD tévéivel megegyező Aquos márkanév alatt, amelyeket monitor helyett a TV-k mellé szán.

A három különböző színben (piros, fekete és fehér) bemutatott gépeket álló tájolásban képzelte a gyártó leginkább internetezésre, kifejezetten az Aquos LCD-tévék mellé, utóbbit az is bizonyítja, hogy egyetlen kiszerelés sem létezik, amelyben megjelenítőt találnánk. Az Aquos PC-sorozat legkisebbje a PC-AX30V 1,6 gigahertzen üzemelő Intel Celeron M 520 processzort kapott, amelynek 1 gigabájt memória és 160 gigabájtos merevlemez a társa.

A sorban következő modell, a PC-AX80V megegyezik a sort indító modellel, azzal a különbséggel, hogy ebben már megtalálható egy digitális adások vételére alkalmas TV-tuner, és egy HDMI-bemenet is, amely által lehetővé válik a külső műsorforrásokból érkező jelek felvétele. A csúcsmodell a PC-AX120V a központi egységét és a háttértár méretét illetően különbözik leginkább a többiektől, ebben a modellben 1,66 gigahertzes Intel Core 2 Duo T5500 processzor számol, amely mellett egy 250 gigabájt adatot elnyelni képes merevlemezt találunk.

Sharp Aquos

Mindhárom gép tartozéka egy kétrétegű DVD-író, egy multiformátumú kártyaolvasó, FireWire-port, négy USB 2.0 kapu, valamint a HDMI/VGA kimenetek. A gépház színével egyező billentyűzetben tapipadot is találunk, de tartozék még egy távirányító is. Az új, 342x299x93 milliméter méretű és 6,5 kilogramm tömegű gépek két hónapon belül, kiszereléstől és színtől függően, eltérő időpontokban kerülnek Japánban piacra (a fekete PC-AX120V, és a PC-AX80V piros színű változata e hónap végén, a többi december közepén), a gyártó által még nem közzétett fogyasztói árakon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.