Szerző: Bányai György

2007. november 8. 09:31

A Lenovót követően a HP is bemutatta Penryn alapú munkaállomásait

A HP is bejelentette két újabb Intel processzorokkal szerelt munkaállomását a Lenovót követően. Az xw8600 és az xw6600 egyaránt Penryn alapokra építkezik. Az új munkaállomások szállítása december közepén kezdődhet meg.

[HWSW] A HP is bejelentette két újabb Intel processzorokkal szerelt munkaállomását a Lenovót követően. Az xw8600 és az xw6600 egyaránt Penryn alapokra építkezik. Az új munkaállomások szállítása december közepén kezdődhet meg.

A HP xw sorozatának két új tagja elsőként alkalmazza a HP gépei között a 45 nanométeres csíkszélességű Intel Penryn processzorokat. A kétmagos Xeon 5200 és a négy maggal ellátott Xeon 5400 központi egységekből kettő is kerülhet a gépekbe, így könnyűszerrel összeépíthető a nagyobbik processzor felhasználásával egy nyolcmagos rendszer.

A nagy számítási teljesítményre képes Xeon processzorokat a két teljes sebességű PCI Express slotba illeszthető videovezérlők támogathatják, abban az esetben, ha nagy grafikai teljesítményre van szüksége a felhasználónak. A háttértárolók kapacitása egészen 5 terabájtig skálázható. Az xw8600 munkaállomás 128 gigabájtnyi rendszermemóriával képes elboldogulni 64 bites operációs rendszer használata esetén.

HP xw sorozat

Az új gépek "zöldebbek" az elődöknél, ami az új Intel processzorok mellett a hatékonyabb tápegységeknek köszönhető, illetve annak, hogy a gépek -- tömegük alapján számolt -- 90 százaléka újrahasznosítható. A két, toronyházba épített munkaállomás szállítása december közepén kezdődhet, kezdőáruk 1200 dollár körül fog alakulni, amelynek részletes adatait a gyártó az új Xeon sorozat november 12-ei hivatalos bejelentése után tesz majd közzé. Mindkét munkaállomásnak elérhető lesz rackszekrénybe építhető változata is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról