Szerző: Ady Krisztián

2007. november 7. 16:21

Beépített HSDPA, LED-es kijelző az ASUS ultrahordozható U6 noteszsorozatában

Bemutatta legújabb, U6 jelzésű noteszgépcsaládját az ASUS, az ultrahordozható, 12 hüvelykes kijelzővel szerelt sorozat tagjai között beépített HSDPA-modemmel szerelt készülék is megtalálható U6S jelzéssel. A noteszgépek fehér és fekete kivitelben lesznek kaphatók, az U6E változatot zongoralakk bevonat, bőr kéztámasz teszi egyedibbé.

[HWSW] Bemutatta legújabb, U6 jelzésű noteszgépcsaládját az ASUS, az ultrahordozható, 12 hüvelykes kijelzővel szerelt sorozat tagjai között beépített HSDPA-modemmel szerelt készülék is megtalálható U6S jelzéssel. A noteszgépek fehér és fekete kivitelben lesznek kaphatók, az U6E változatot zongoralakk bevonat, bőr kéztámasz teszi egyedibbé.

Az U6 noteszgépeket újabb fejlesztésű, LED-es háttérvilágítású panellel szerelik, mely vékonyabb, könnyebb, energiatarékosabb, és szebb színeket is biztosít a hagyományos LCD-paneleknél, így a noteszgép akkumulátoros üzemideje is hosszabb lehet, miközben tömege is csökkenhet. A beépített kamerára támaszkodó ASUS SmartLogon szoftver akár arc alapján is felismeri felhasználót, és biztosít számára hozzáférést.

Az U6S változatban beépített HSDPA-modem is helyet kapott, így ebbe a noteszgépbe már csak egy SIM-kártyát kell helyezni, és teljesen mobillá válhatunk, miközben a bővítőrés is szabadon maradhat. A TPM lapka és az ujjlenyomatolvasó egy ilyen kategóriájú készüléknél már az alapfelszereltség része.

ASUS U6

Az exkluzív U6 noteszgépek csupán 1,57 kg tömegűek, merevlemezük hibrid, melynek képességeit a Windows Vista operációs rendszerek képesek maradéktalanul kihasználni. Az egyelőre ismeretlen áron piacra kerülő noteszek ebben a hónapban már kaphatóak lesznek Ázsiában, de várhatóan Európai megjelenésükre sem kell túl sokat várni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról