:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 7. 10:21

Szeptemberben is dinamikusan nőtt a hazai mobilpenetráció

Szeptemberben további 112 ezerrel nőtt a három hazai mobiltelefonszolgáltató ügyfeleinek száma, így hazánkban száz lakosra 104,4 előfizetés jutott a hónap végén, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb gyorsjelentésében. A hónap utolsó napján hívás fogadására alkalmas SIM-kártyák száma alapján szeptemberben a Pannon és a T-Mobile vesztett egyetlen századnyi részesedést.

[HWSW] Szeptemberben további 112 ezerrel nőtt a három hazai mobiltelefonszolgáltató ügyfeleinek száma, így hazánkban száz lakosra 104,4 előfizetés jutott a hónap végén, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb gyorsjelentésében. A hónap utolsó napján hívás fogadására alkalmas SIM-kártyák száma alapján szeptemberben a Pannon és a T-Mobile vesztett egyetlen századnyi részesedést.

A forgalmazásban résztvevő, azaz az utolsó három hónapban hívást vagy SMS-t indító, illetve fogadó feltöltéses, valamint az előfizetéses kártyák száma szeptember végén 9 millió 655 ezer volt, ami 79 ezres növekedést jelent. A forgalmazásban résztvevő kártyák száma alapján a Pannon piaci részesedése az augusztusi 33,56 százalékról 33,35 százalékra csökkent, míg a Vodafone piaci részesedése 21,54 százalékról 21,61 százalékra, a T-Mobile részesedése pedig 44,90 százalékról 45,04 százalékra nőtt.

A három mobilszolgáltató ügyfelei szeptemberben 4 855 számot hordoztak át másik szolgáltatóhoz, ezt a lehetőséget 2004 májusa óta lehet igénybe venni, azóta 180268 mobilszámot vitt át másik mobilszolgáltatóhoz tulajdonosa.

A szolgáltatók teljesítménye változó: a Pannon folyamatosan tartja előfizetői számának 40 ezer körüli növekedését, míg a T-Mobile augusztusban és szeptemberben igazán nagyot robbantott, 50-50 ezerrel növelte ezt a mutatót, a korábbi hónapok gyengébb, 10-20 ezer közötti számaival ellentétben. A Vodafone áprilisi és májusi negatív előjelű értékeitől búcsúzott egyelőre, augusztustól hazánk harmadik mobilszolgáltatója is növekedési pályán van, szeptemberben körülbelül 25 ezerrel nőtt az előfizetések száma.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.