Szerző: Bányai György

2007. november 5. 11:28

Nincs megállás! Kompaktgép 14 megapixeles érzékelővel

A Yashica név ismerősen csenghet a fotózás iránt érdeklődőknek, bár a digitális világban a gyártó termékeivel eddig leginkább Kyocera márkanév alatt találkozhattunk. A most bejelentett újdonságuk nem kevesebb, mint (sőt, a kelleténél talán több) 14 megapixeles képérzékelőt kapott.

[HWSW] A Yashica név ismerősen csenghet a fotózás iránt érdeklődőknek, bár a digitális világban a gyártó termékeivel eddig leginkább Kyocera márkanév alatt találkozhattunk. A most bejelentett újdonságuk nem kevesebb, mint (sőt, a kelleténél talán több) 14 megapixeles képérzékelőt kapott.

A Yashica 14 megapixeles képérzékelő szenzort épít legújabb kompaktgépébe, az AV1400-HD típusba, amelyet először Szingapúrban lehet majd a boltok polcain megtalálni december közepétől. Áráról, egyéb jellemzőiről a gyártó még nem tett közzé ismertetőt, bár a háromszoros közelítésre alkalmas optikájával szemben a megapixel-szám ismeretében kissé szkeptikusak vagyunk: optika legyen a talpán amely kompakt méretben képes akár 5-8 megapixelnyi részletet a képérzékelő számára biztosítani.

Yashica AV1400-HD
Yashica AV1400-HD: 14 megapixeles szenzorral

A gyártó két további újdonságot is bemutatott a szingapúri Imaging Expo kiállításon, amelyek közül az egyik hagyományos építési mód szerint épült, a másik pedig rejtett optikát kapott. Az első ezek közül az EZ8032 amely 8,2 megapixeles szenzorral, háromszoros optikai közelítésre alkalmas optikával, 22 milliméteres vastagsággal és 2,5 hüvelykes kijelzővel próbál vásárlókat szerezni.

A másik modell az ultravékony (18,5 mm), rejtett optikás EZ7033 amely 7,2 megapixeles képérzékelőt, szintén háromszoros zoomoptikát, valamint 3 hüvelykes kijelzőt kapott. Az EZ8032 és az EZ7033 egyaránt 584 dolláros áron vásárolható meg a szigetországban a mai naptól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról