Szerző: Bizó Dániel

2007. október 30. 17:20

Frissítette virtualizált Linux támogatását a Microsoft

Frissítette a Virtual Server 2005 Linux-támogatását a Microsoft. A szabadon letölthető Virtual Machine Additions for Linux kiterjesztés immár a SuSE Linux Enterprise Server 10 disztribúciót is támogatja hivatalosan. A kiterjesztéssel javul a támogatott vendég Linux operációs rendszerek működése.

[HWSW] Frissítette a Virtual Server 2005 Linux-támogatását a Microsoft. A szabadon letölthető Virtual Machine Additions for Linux kiterjesztés immár a SuSE Linux Enterprise Server 10 disztribúciót is támogatja hivatalosan. A kiterjesztéssel javul a támogatott vendég Linux operációs rendszerek működése.

A Virtual Machine Additions for Linux legújabb változata a Virtual Server 2005 R2 első szervízcsomagjával működik együtt, és a hivatalosan is támogatott vendégek listáját a SuSE Linux Enterprise Server (SLES) 10 változataival is kibővítette. Ezzel a SLES 10 virtualizált rendszerek is élvezhetik a javított egér- és kijelzőtámogatást, a vendég és gazda rendszer közötti idő, szívdobbanás és koordinált leállítások szinkronizációját, továbbá SCSI merevlemez emulációját. A szoftver elérhető a Microsoft Download Centerből.

Az ingyenesen hozzáférhető Virtual Server 2005 R2-höz nyáron jelent meg az első szervizcsomag, mely már 12 nem-windowsos rendszert támogat a SLES 10 és a Sun Microsystems Solaris 10 futtatásával, köztük az OS/2 4.5-tel, valamint a Red Hat és a Novell számos disztribúciójával. Virtual Machine Additions for Linux ezeknek a vendégeknek a viselkedését javítja.

A nagyobb teljesítményű virtualizáció érdekében az SP1 immár az Intel és az AMD által alkalmazott hardveres (a processzorban implementált) virtualizációs támogatást is képes használni. Szintén a teljesítményhez tartozik az x64-es utasításkészlet natív támogatása 64 bites Windowson. A VS SP1 bár 32 processzoros gépet is képes kiaknázni, sajnos egyprocesszoros környezetet tud csak virtualizálni. A Viridian kódnéven fejlesztett, a Windows Server 2008-hoz készülő Windows Server Virtualization, mely új hypervisort alkalmaz, már 16-processzoros vendégeket is képes lesz fogadni a tervek szerint. A Windows Server Virtualization megoldásait részletező cikk itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról