Szerző: Ady Krisztián

2007. október 24. 20:04

Nyolcmilliós LCD-tévé, kipróbálható mosógépek a Mega Saturnben

Október 25-én megnyílt az eddigi legnagyobb, negyedik hazai Saturn áruház a Duna Plaza bevásárlóközpontban. A csaknem 5 ezer négyzetméteres, kétszintes műszaki elektronikai üzlet remélhetőleg nem csak nyitó akciói miatt tart majd nagy érdeklődésre számot, hanem speciális kínálata és új szigetei kapcsán is.

[HWSW] Október 25-én megnyílt az eddigi legnagyobb, negyedik hazai Saturn áruház a Duna Plaza bevásárlóközpontban. A csaknem 5 ezer négyzetméteres, kétszintes műszaki elektronikai üzlet remélhetőleg nem csak nyitó akciói miatt tart majd nagy érdeklődésre számot, hanem speciális kínálata és új "szigetei" kapcsán is.

Büszkeségek

Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere elárulta, hogy az itt alkalmazott, kipróbált megoldások a helyi lehetőségeknek megfelelően a többi Saturn üzletben is megjelenhetnek a későbbiek során -- természetesen elsősorban az alapterület a korlátozó tényező, nem mindenhol áll rendelkezésre ilyen hatalmas eladótér. A Mega Saturnben számos olyan termék is kapható, mely új az üzletlánc kínálatában.

A Mega Saturn büszkesége például az itthon kapható legnagyobb képátlójú, 70 hüvelykes (~178 cm-es) és 100 Hz-es, FullHD LCD-televízió, melynek inkább képét nézzük szívesen, mint árcéduláját (lásd képünk), de az LG háromdimenziós képet létrehozó LCD-tévéje is megtekinthető. A Samsung LED-es háttérvilágítású LCD-monitora is megtalálható a hatalmas monitorfalon.

A számítógépes kellékek között megtalálható a Logitech MX Air vezeték nélküli egere, mely a levegőben is használható, de bemutatkozik és megvásárolható a Western Digital 2 terabájtos külső merevlemeze is. A Mega Saturn Magyarország legnagyobb televízióválasztékával rendelkezik, 180 különböző televíziót mutatnak be a vásárlóknak. Az összes 2007-es EISA-díjas termék megtalálható a kínálatban, mind plazmában, mind LCD-ben.

Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában

Az otthoni és mobil játékgépeket felvonultató szekcióban minden konzol kipróbálható hatalmas tévéken, kényelmes fotelek és térhatású hangzás segítségével, a legújabb játékokat felvonultatva. A konzolokhoz számos kiegészítő is elérhető a játékok mellett. A Saturn Hi-Fi-stúdiója az országban elsőként nyit a minőségi termékek irányába, és újdonság a stúdióban kialakított multimédiás falfelület. Komoly hagyományokkal rendelkező márkák találhatók itt, például a Dynaudio, Music Hall, Acoustic Energy, Myryad, Roksan, Tivoli, Cyrus, Qacoustic, Phonar és a Nordost is képviselteti magát.

Szigetek a vásárlókért

Az áruház hatalmas méretei nem csak a több mint 50 ezer árucikknek biztosítanak helyet, de lehetőséget adtak arra, hogy külföldön már alkalmazott "szigetekkel" közelebb hozzák a termékeket a leendő vásárlókhoz. A készülékek többsége kipróbálható, a kiállított hűtőgépek -- még az amerikai stílusú, kétoldalas hatalmasságok is -- működnek, üzembe helyezték őket. Az első szint bal sarkában helyezték el az első szigetet, a konyhaszimulátort.

Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában

Az itt kialakított szigeten meglepő dologgal szembesülhetünk, lehetőségünk nyílik arra, hogy kipróbáljuk a beszállítók csúcstermékeit, a 26 beépített mosógéppel, szárítógéppel próbamosást is végezhetünk, de a sütők, szagelszívók is kipróbálhatók. Utóbbiak esetében eddig például nem volt arra mód, hogy vásárlás előtt zajszintjüket ellenőrizzük, most ez a mosógépek esetén sem lehetetlen.

Az újdonságok között szerepel a könyvosztály is, mely egyetlen Saturn üzletben sem található meg, itt nyugodtan lehet olvasgatni, internetezni. A legbiztosabb választás érdekében megkóstolhatjuk a kávét, mielőtt megvesszük a kávéfőzőt, a kávészigeten kipróbálható 16 működő automata kávéfőző, de bármelyik készüléket meg lehet figyelni működés közben, és akár hozott kávéval is kipróbálhatjuk a kiszemelt készüléket.

Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában Mega Saturn a Duna Plázában

Philips Aurea

A kínálatban helyet kapott az idei IFA 2007 rendezvényen bemutatott Philips Aurea aktívkeretes LCD-televízió is, mely a képernyőn megjelenő színekhez tökéletesen illeszkedő fénnyel veszi körül a készüléket, illetve a készülék mögötti falat. Blu-ray és HD DVD-lejátszókból a Mega Saturn szintén Magyarország legnagyobb választékát kínálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról