Szerző: Bányai György

2007. október 24. 11:00

Hatalmas belső memória a Sony legújabb kompakt fényképezőgépében

A Sony Cyber-Shot DSC-T2 8 megapixeles felbontást, háromszoros optikai közelítésre alkalmas, rejtett Carl-Zeiss optikát és nem kevesebb, mint négy gigabájt beépített flash tárolót kínál. Utóbbi kapacitás akkor is elegendő lehet egy hosszabb kirándulás idejére, ha a memóriakártyánkat a készülődés közben otthon felejtjük.

[HWSW] A Sony Cyber-Shot DSC-T2 8 megapixeles felbontást, háromszoros optikai közelítésre alkalmas, rejtett Carl-Zeiss optikát és nem kevesebb, mint négy gigabájt beépített flash tárolót kínál. Utóbbi kapacitás akkor is elegendő lehet egy hosszabb kirándulás idejére, ha a memóriakártyánkat a készülődés közben otthon felejtjük.

A 86,8x56,8x20,2 milliméter méretű, 156 grammos DSC-T2 további képességei között az ISO-érzékenység 3200-as értékig történő kiválaszthatóságát (ISO 80-tól), az optikai rázkódásvédelmet, valamint az arcfelismerő autofókuszt is megtalálhatjuk. Utóbbi expert fokozata a mosolyérzékelés is bővíti a lehetőségeket, mely használatakor a gép elektronikája a detektált arcok mosolyra görbülése esetén exponál. Átnézeti kereső hiányában a felhasználót a kép komponálásakor, vagy a menüben barangoláskor a 2,7 hüvelykes érintésérzékeny kijelző informálja.


Optika mellett 4 gigabájt belső memóriát is rejt a Sony Cyber-Shot DSC-T2

A várhatóan decemberben, a karácsonyi láz közepén 350 dolláros áron piacra kerülő fényképezőgép funkciói közül a mozgókép-üzemmód is igazodik a képkészítő képességekhez, 640x480 képpont 30 képkocka másodpercenkénti MPEG1 formátumú felvételére van lehetőség. Ha a belső memória megtelne, Memory Stick Duo kártyahelybe csúsztathatjuk a további modulokat. A csatlakoztatás a számítógép irányába USB 2.0 kapcsolaton, a TV készülék felé pedig HD komponens csatlakozón keresztül történhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról