Szerző: Bányai György

2007. október 16. 14:14

Hamarosan a boltokba kerülhetnek a Nokia és Sony Ericsson újdonságok

A Nokia N95 8GB multimédiás okostelefonja, a Sony Ericsson W910i Walkman mobilja és a rég várt K850 Cyber-shot multimédia mindenese került piacra. A két gyártó három új készüléke már ebben a hónapban elérhetővé válhat a hazai mobilpiacon is.

[HWSW] A Nokia N95 8GB multimédiás okostelefonja, a Sony Ericsson W910i Walkman mobilja és a rég várt K850 Cyber-shot multimédia mindenese került piacra. A két gyártó három új készüléke már ebben a hónapban elérhetővé válhat a hazai mobilpiacon is.

Nokia N95 8GB

A Nokia sikertermékénekm az N95 frissített válozatának a szállítását kezdte meg tegnap. A fekete újdonság a nevétől eltérően nem csak a beépített memória méretében tér el az elődtől, hanem megnövelt akkumulátoros üzemidejében is, sőt, a 2,8 hüvelykes kijelzője is hízott 0,2 hüvelyknyit, bár a 240x320 pixeles felbontás nem változott.

Az N95 8GB rendelkezik A-GPS-sel, a menüben megtalálható a személyes adatkezelő alkalmazások teljes skálája, így a határidőnaplót, a névjegyzéket, a teendőlistát, valamint az üzenetkezelést sem kell nélkülöznünk. Az internet a beépítet WLAN modulon túl szélessávú HSDPA adatátviteli szabvány szerint is elérhető a lefedett területeken, de ahol ez nem áll rendelkezésünkre EDGE kódolással is böngészhetünk, ha a szolgáltatónk előző lépcsőfoka nem a GPRS-t jelenti.


Nokia N95 8GB

A hátoldalon 5 megapixeles autófókuszos Carl Zeiss optikás fényképezőgépet találunk, amely segítségével rövidfilmek is forgathatók. A készülékbe épített, MP3-lejátszót sem nélkülöző multimédiás tárház teljes mértékben együtműködik a Nokia OVI internetes szolgáltatásokkal. A Finn gyártó e brand alá gyűjtötte az új N-Gage játék-, illetve Nokia Music Store zeneletöltő internetes szolgáltatását, amelyekhez nagy reményeket fűz.

Sony Ericsson W910i Walkman és K850i Cyber-shot

A Sony Ericsson mindkét újdonsága képes HSDPA internetelérésre. A W910i Walkman mobil ezek közül szétcsúsztatható külsőben várja a zenehallgatókat, fel lett szerelve egy két megapixeles kamerával, dobozában pedig egy, USB kulcsot idéző formavilágú, a készülékbe csúsztatható MemoryStick Micro kártyavariánst kezelni képes kártyaolvasót is találhatunk. E kártyából a W910i mellé egy egygigabájtos változatot mellékel a gyártó.


Sony Ericsson W910i Walkman és K850i Cyber-shot

A rég várt K850i Cyber-shot sikerét nem nehéz megjósolni, hiszen az első Cyber-shot mobiltelefon 2006. júniusi bevezetése óta az eladott készülékek száma elérte a 13 milliót. Az újdonság 5 megapixeles autofókuszos kamerával várja a fotózandó témát, amely mozgásban is lehet, mert a készülék akár 9 képből álló sorozat felvételére is alkalmas, amelyből azután könnyedén kiválasztható a legjobban sikerült felvétel. A rossz fényviszonyokat Xenon vaku hárítja, amely mozgókép-felvétel esetén folyamatosan is képes világítani.

A Sony Ericsson W910i Walkman mobil piros (Hearty Red), barna (Havana Bronze) és fekete (Noble Black) színekben lesz kapható. A K850i Cyber-shot telefon kék (Velvet Blue) vagy zöld (Luminous Green) színben választható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról