Szerző: Bányai György

2007. október 16. 10:34

Akár 200 gigabájtnyi fotó is elfér a JOBO fotótárolóján

A JOBO tegnap bejelentett fotótárolóját akár 200 gigabájtos merevlemezzel is kérhetjük, amelyre 5 és fél megabájtos másodpercenkénti sebességgel másolhatjuk az adatokat, ami annyit jelent, hogy egy 1 gigabájtos kártya képei 3 perc alatt lementhetők.

[HWSW] A JOBO tegnap bejelentett fotótárolóját akár 200 gigabájtos merevlemezzel is kérhetjük, amelyre 5 és fél megabájtos másodpercenkénti sebességgel másolhatjuk az adatokat, ami annyit jelent, hogy egy 1 gigabájtos kártya képei 3 perc alatt lementhetők.

A JOBO 1923 óta jelen van a fotósvilágban, többek között az Apollo 11 expedíció holdraszállásakor készült képek is a cég berendezéseivel lettek feldolgozva. A most bejelentett fotótároló digitális volta miatt és azért, mert optikával sem rendelkezik, sokkal kevésbé profitálhat a gyártó fotós múltjából, de képességei miatt mindenképp figyelmet érdemel.

Az október végétől Európában is piacra kerülő JOBO Giga one ultra fotótároló 40, 80, 120 és 200 gigabájtos kapacitással, 150, 200, 230 és 330 dollárnak megfelelő összegért vásárolható majd meg. A támogatott kártyaformátumok között megtaláljuk a CF, SD, SDHC, MemoryStick, MS Pro, MS Duo, és MMC megoldásokat. Az előd Giga one fürgeségének közel kétszeresét kínáló ultra 5,45 megabájt másodpercenkénti sebességgel képes a kártyák tartalmát a beépített merevlemezre másolni.


Gyors és stílusos: JOBO Giga one ultra

A korábbi modellektől eltérően a tároló képes a másolás utáni kártyatörlésre, így a másolás végeztével rögtön fotózhatunk. A 115x78x25 milliméter méretű alumíniumházas egységet a számítógépünkhöz USB 2.0 kapcsolaton keresztül köthetjük és természetesen a képfájlok mellett egyéb állományok tárolására is alkalmas. A 2 hüvelykes, kék háttérvilágítással ellátott egyszínű kijelző többek között az akkumulátor állapotáról, a behelyezett memóriakártyáról, a tárolt könyvtárak számáról, a másolás ideje alatt annak állapotáról és a merevlemez telítettségéről is tájékoztat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról