Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 15. 16:33

HP: sFlow vezeték nélküli hálózatokon is

A HP hálózati eszközökkel foglalkozó üzletága a világon elsőként teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy az sFlow szabvány szerint monitorozzák vezeték nélküli hálózatukat. A ProCurve és az InMon Corporation közösen dolgozta ki az sFlow vezeték nélküli hálózati kiterjesztését, amely a ProCurve Wireless Edge Services xl modulban és a nemrég megjelent zl modulban érhető el.

[HWSW] A HP hálózati eszközökkel foglalkozó üzletága a világon elsőként teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy az sFlow szabvány szerint monitorozzák vezeték nélküli hálózatukat. A ProCurve és az InMon Corporation közösen dolgozta ki az sFlow vezeték nélküli hálózati kiterjesztését, amely a ProCurve Wireless Edge Services xl modulban és a nemrég megjelent zl modulban érhető el.

Az sFlow a lehető legnagyobb teljesítmény elérése érdekében nem figyeli az összes csomagot, csak "szúrópróbaszerű" mintavételezéssel dolgozik, ezáltal nem 100 százalékos pontosságú, cserébe nagy sebességű, akár több gigabites hálózatokon is alkalmazható. Az ügyfelek az sFlow segítségét a vezeték nélküli hálózat bevezetéséhez, a hibakereséshez és a teljesítményhez kapcsolódó problémák megoldásához egyaránt igénybe vehetik, azonosíthatják a legnagyobb forgalmat generáló felhasználókat, alkalmazásokat és kapcsolatokat.

"Az sFlow technológia vezeték nélküli platformunkba való integrálásával megkönnyítjük a vállalkozásoknak a hálózati eszközök monitorozását, a biztonsági irányelvek kikényszerítését, és a hálózati forgalom elemzését mind a vezetékes, mind pedig a vezeték nélküli infrastruktúrán" – mondta Paul Congdon, a ProCurve Networking by HP technológiai vezetője. "A vezeték nélküli hálózatok monitorozása és menedzselése hagyományosan nehézkes. Az sFlow vezeték nélküli kiterjesztésével láthatóvá tehető, hogy hol és hogyan használták a vezeték nélküli hálózatot, lehetővé téve a megfelelő szabályozás kialakítását" -- tette hozzá Peter Phaal, az InMon Corporation elnöke.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról