Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 12. 09:43

Történetének legnagyobb felvásárlását hajotta végre az Electronic Arts

Történetének legnagyobb felvásárlásán van túl az Electronic Arts, amely az Elevation Partners magántőke-cégtől vette meg a VG Holdingsot, a BioWare és a Pandemic Studios játékfejlesztő cégek tulajdonosát.

[HWSW] Történetének legnagyobb felvásárlásán van túl az Electronic Arts, amely az Elevation Partners magántőke-cégtől vette meg a VG Holdingsot, a BioWare és a Pandemic Studios játékfejlesztő cégek tulajdonosát.

A BioWare és a Pandemic összesen mintegy 800 alkalmazottal rendelkezik az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában. Az EA valószínűleg a BioWare által fejlesztett online szerepjátékokra vetett szemet, amelyek a Sony EverQuest és a World Of Warcraft kirobbanó sikere nyomán kerültek az érdeklődés homlokterébe. "Az ügylet révén hihetelen tehetségekkel gazdagodunk és olyan játékkategóriákban jelenünk meg, ahol az EA eddig nem volt erős" -- mondta Frank Gibeau, az EA Games elnöke.

A 860 millió dolláros ügylet keretében az EA tulajdonába kerülő két stúdió olyan címeket dobott eddig a piacra, mint az MDK, a Star Wars: KOTOR, a Star Wars: Battlefront, a Baldur's Gate, a Saboteur, a Mercenaries, a Full Spectrum Warrior, vagy a Destroy All Humans. A BioWare régóta várt újdonsága, a Mass Effect szerepjáték novemberben érkezik, a Pandemic-féle Mercenaries 2 pedig jövő áprilisban esedékes.

Az ügylet érdekessége, hogy az EA új elnök-vezérigazgatója, John Riccitiello az Elevation Partners egyik alapítója, ahol ő vezényelte le a BioWare és a Pandemic felvásárlását és beolvasztását. Az EA közölte, hogy a VG Holdings megvásárlásával kapcsolatos pénzügyi tárgyalásokban Riccitiello nem vett részt és az igazgatótanácsban sem szavazott. Mivel a vezető továbbra is érdekelt az Elevation Partnersben, az ügylet révén közel 5 millió dollárral gazdagodhat. Az Elevationben egyébként tulajdonos a U2 énekese, Bono is. A tőkebefektetési cég nemrég 25 százalékos részesedést vásárolt a tenyérgépeiről ismert Palmban, de résztulajdonosa a Forbes üzleti lap kiadójának is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról