Szerző: Bányai György

2007. október 10. 15:46

Samsung mobilújdonságok a zenerajongók örömére

A Samsung három új mobiltelefonjának leginkább a zenerajongók örülhetnek, de a készülékek közül kettő a mobil szélessáv oldaláról is remekel.

[HWSW] A Samsung három új mobiltelefonjának leginkább a zenerajongók örülhetnek, de a készülékek közül kettő a mobil szélessáv oldaláról is remekel.

A maximum EDGE adatsebességre képes SGH-F210 fiatalos külsőben képes a zenei állományokat 1 gigabájtnyi tárterületen képes elnyelni, amelyet, ha kevésnek bizonyulna, microSD kártyával bővíthetünk. Természetesen ez a háttértár nem csak a dalok számára biztosít helyet, hanem a két megapixeles kamera által készített képeknek is. A készülék 20 órányi zenehallgatást kínál egyetlen akkumulátoros töltéssel, de ez több lehet, ha nem a tárolt számokat, hanem az RDS-sel ellátott rádiót hallgatjuk. A szolgáltatások között Bluetooth 2.0 kapcsolatot is megtalálhatunk. Az SGH-F210 a hónap végén kerül a hazai boltokba, európai ajánlott listaára 280 euró, azaz 70 ezer forint.

A 3,6 Mbps HSDPA-támogatást használó, fejlett internet-böngésző mellett még számos extrával büszkélkedhet a 240x320 képpontos, 262 ezer színt megjeleníteni képes kijelzővel szerelt SGH-F330, többek között a 2 megapixeles kamerával, a microSD bővíthetőséggel (2 gigabájt kapacitásig), illetve a 13.5 mm-es vastagságával. Az F330-at használhatjuk zenehallgatásra úgy is, hogy közben a GSM rádiót kikapcsoljuk. A Bluetooth 2.0 rádió ennél a készüléknél is megtalálható. A készülék novemberben lesz elérhető Magyarországon, a kártyafüggetlen telefon listaára 260 euró (65 ezer forint).


SGH-F210, SGH-F330, SGH-i450

Az SGH-i450 okostelefon kétirányban is szétcsúsztatható, attól függően, hogy a csukott állapotban takart gombok közül a zenelejátszóhoz, vagy az okostelefon-funkciókhoz tartozókra van-e szükségünk. A 240x320 képpontos 262 ezer színt megjeleníteni képes kijelzővel ellátott i450 Symbian v9.2 S60 operációs rendszer harmadik kiadásával érkezik, 3,6 mbps sebességű HSDPA támogatás, Bluetooth adóvevő, 2 megapixeles kamera, FM rádió és microSD támogatás is látható az alapadatok között. Ez a telefon legkorábban jövőre kerülhet a magyar boltokba, az ára 75 ezer forint körül várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról