Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 9. 13:58

BalaBit: idén ötödször Campus Program

A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security idén ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját. A program segítségével tehetséges hallgatók kapnak támogatást tanulmányaik befejezéséhez, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal. A Campus program az ország 11 főiskoláján és egyetemén kerül meghirdetésre, ahol valamennyi hallgató tájékozódhat a részletekről és a jelentkezés feltételeiről.

[HWSW] A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security idén ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját. A program segítségével tehetséges hallgatók kapnak támogatást tanulmányaik befejezéséhez, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal. A Campus program az ország 11 főiskoláján és egyetemén kerül meghirdetésre, ahol valamennyi hallgató tájékozódhat a részletekről és a jelentkezés feltételeiről.

"A Campus programnak köszönhetően lehetőségünk nyílik szorosabb kapcsolat kialakítására a műszaki egyetemekkel, kihasználhatóvá válik azok kutatási-fejlesztési potenciálja, és képesek vagyunk befolyást gyakorolni a jövő informatikusainak kompetenciájára" -- mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. "Mindemellett hatékonyan válogathatunk az egyetemekről frissen kikerülő szakemberek legjobbjai közül, akiket még a felvételük előtt megismerhetünk és tovább képezhetünk a számunkra fontos irányba."

A diákok tudományos munkára, kutatásokra ösztönzését segíti a BalaBit zászlóshajójáról elnevezett Zorp ösztöndíj program: a pályázók közül a legjobb pályamunkát benyújtó hallgató 300 ezer forint egyösszegű támogatásban, további két hallgató 100-100 ezer forint egyösszegű ösztöndíjban részesül. A hallgatók elhelyezkedéséhez és szakmai tudásuk fejlesztéséhez járul hozzá a gyakornoki program, melyre egész évben lehet jelentkezni. A gyakornoki program keretében lehetőség van arra, hogy a gyakorlati időszak a diploma megszerzése után is folytatódjon, majd munkaviszonnyá alakuljon. A program keretében minden évben kiírásra kerülnek diplomatémák is, melyek kidolgozásához konzulenst és konzultációs időt biztosít a BalaBit.

A képzési program részeként a BalaBit korszerű és tudományosan is időszerű témákban folytat többoldalú együttműködést különböző felsőoktatási intézményekkel, melynek keretében a cég rendszermérnökei és fejlesztői előadásokat, szemináriumokat tartanak az adott intézményekben, tananyaggal, előadóval, esetleg eszközökkel látják el azokat. A támogatási program célja, hogy a BalaBit anyagi, vagy eszköz hozzájárulással segítse az olyan hallgatói szervezeteket, tanszékeket, azokat a kezdeményezéseket és szakmai programok megszervezését, melyek méltóképpen képviselik a Campus program célkitűzéseit és hozzájárulnak az informatikai felsőoktatás fejlődéséhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról