Szerző: Bányai György

2007. október 9. 10:57

A Canon visszahívja a PowerShot A650-es gépeket

A Canon visszahívást rendelt el a hazánkban is kapható PowerShot A650-es gépekkel kapcsolatban, pontosabban ezek közül azoknál, amelyeknél fénybeszűrődési hiba jelentkezik az elkészült képeken.

[HWSW] A Canon visszahívást rendelt el a hazánkban is kapható PowerShot A650-es gépekkel kapcsolatban, pontosabban ezek közül azoknál, amelyeknél fénybeszűrődési hiba jelentkezik az elkészült képeken.

A Canon PowerShot A650-es 12 megapixeles, hatszoros optikai zoommal ellátott, kihajtható LCD kijelzővel felszerelt fényképezőgépei közül azokat érinti a fénybeszűrődési probléma, amelyeknek a gyári számában balról olvasva az ötödik szám nulla. A Canon ingyen javítja a százezer forintért hazánkban is megvásárolható fényképezőgépeket.

A fent említett sorozatszámú modellekből azokon a darabokon, amelyeket még a raktárakban "utolért", már elvégezte a javítást, mivel azonban a gyári szám nem módosítható, a javítás megtörténtéről egy, az akkutakaró-fedél alatt megejtett jelölés tájékoztat. A probléma akkor jelentkezik, ha a fényképezőgépet kihajtott kijelzővel használjuk, és a kijelző alatti hátfalat eközben erős napsugárzás éri. Ekkor az elkészült képek közepének közel egyharmadán lilás elszíneződést tapasztalhatunk.


Az elkészült képen középtájt lilás elszíneződés tapasztalható

Nagy valószínűség szerint a házfal vékony anyaga tehető felelőssé a problémáért, amely erős napsütésben átengedi a fény egy részét a gép belsejébe. A Canon felhívta a figyelmet arra, hogy a gép a szervizbe érkezésig is használható, de erős napsütésben a fényhibát csak csukott, (de kifordítva, a megjelenítőpanellel kifelé visszahajtva) kijelzővel lehet csak elkerülni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról