Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 8. 16:30

Wi-Fi keresős póló is kapható már

Az elérhető vezeték nélküli hálózatokról információt adó kütyükből többféle is van, a ThinkGeek weboldalán azonban mostantól ez pólóformában is megrendelhető. A trikó elején, a rádiótorony mellett látható csíkokból a jel erősségétől függően több vagy kevesebb világít. Sajnos azt nem jelzi a póló, vajon az észlelt hálózat védett-e.

[HWSW] Az elérhető vezeték nélküli hálózatokról információt adó kütyükből többféle is van, a ThinkGeek weboldalán azonban mostantól ez pólóformában is megrendelhető. A trikó elején, a rádiótorony mellett látható csíkokból a jel erősségétől függően több vagy kevesebb világít. Sajnos azt nem jelzi a póló, vajon az észlelt hálózat védett-e.

A Wi-Fi érzékelő áramellátásáról három darab AAA elem gondoskodik, amelyek egy apró zsebbe varrva találhatók. Mosásnál az elemeket el kell távolítani és a trikó elejéről a mintát egyszerűen le lehet húzni. Az összekötő szalagkábel a gyártók szerint bírja a mosást, de mielőtt újra összeállítjuk a pólót, mindenképp ki kell szárítani, nehogy a nedvesség zárlatot okozzon.

A trikó a 802.11b és 802.11g szabványú hálózatokat képes felderíteni, a Draft-N szaványú hálózatokkal nem kompatilis, a fejlesztők szerint azért, mert egyelőre csak nagyon kevés ilyen található. A Wi-Fi felderítős póló 29,99 dollárért kapható a ThinkGeek oldalán, ahol még számos hasonló őrült apróság beszerezhető a számítógépfüggők legnagyobb örömére, a különféle pólóktól kezdve az USB-s lemezjátszón át a távirányítós modellekig minden megtalálható itt, amire egy igazi geeknek szüksége lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról