:

Szerző: Ady Krisztián

2007. október 9. 11:27

Új életre kél a Windows XP a harmadik javítócsomaggal

Szélesebb körben is elérhetővé tette a Windows XP harmadik szervizcsomagjának bétáját a Microsoft, a Windows Vista és Windows Server 2008 bétatesztelők köre is letölthette az elmúlt napokban a viszonylag nagyméretű, több mint 300 megabájtos frissítést. A Neosmart.net bloggerei szerint a szervizcsomag bétája több mint száz hibajavítást tartalmaz.

[HWSW] Szélesebb körben is elérhetővé tette a Windows XP harmadik szervizcsomagjának bétáját a Microsoft, a Windows Vista és Windows Server 2008 bétatesztelők köre is letölthette az elmúlt napokban a viszonylag nagyméretű, több mint 300 megabájtos frissítést. A Neosmart.net bloggerei szerint a szervizcsomag bétája több mint száz hibajavítást tartalmaz.

A frissítések között számos olyan van, melyet a Vistából emelhettek, emeltek át, többek között a hálózati hozzáférés védelme is ezzel erősödött, illetve a titkosító algoritmusok kezelése is ennek köszönhetően javult. Jelentősen egyszerűsödik az aktiválási rendszer is. A jelek szerint a Microsoft még hosszú távon tervez a Windows XP-vel, a harmadik szervicsomaggal alapos vérfrissítést kap a rendszer, mondhatni új életre kél. A Windows XP SP3 bétájának 3205 számú változata nem csak angol, hanem német és japán nyelven is letölthető.

Az előző generációs asztali operációs rendszernek elvileg 2008. január 31-én ki kellett volna kerülnie a nagy PC-gyártók kínálatából, azonban a cégek elérték, hogy jövő júniusig forgalmazhassanak Windows XP-vel előtelepített konfigurációkat. A boltokban is kapható lesz még egy ideig a dobozos és OEM Windows XP, a fejlődő piacokra szánt Starter Edition pedig 2010 júniusáig elérhető marad annak ellenére, hogy a Vistából is van ilyen változat.

Windows Xp SP3 béta

A Microsoft cáfolta, hogy a lépés mögött a továbbra is erős kereslet állna, azonban sokak szerint a Windows Vista ára, illetve komoly erőforrásigénye továbbra is az XP használatára sarkallja a vásárlókat. A Windows Vista futtatása még a viszonylag fiatal, 2-3 éves konfigurációknak is komoly problémát okozhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.