:

Szerző: Bányai György

2007. október 4. 11:01

Megjelent a McAfee 2008-as biztonsági szoftvercsomagja, amely már okostelefonunkat is védi

A McAfee 2008-as termékcsomagja három az egyben megoldással száll harcba a többi internetbiztonsági szoftverrel. Az új szoftvercsomag a számítógépek mellett a mobiltelefonunkat is érinti, védelemmel látja el.

[HWSW] A McAfee 2008-as termékcsomagja "három az egyben" megoldással száll harcba a többi internetbiztonsági szoftverrel. Az új szoftvercsomag a számítógépek mellett a mobiltelefonunkat is érinti, védelemmel látja el.

A McAfee 2008-as biztonsági szoftvercsomagja egyaránt nyújt védelmet a vírusok, a kémprogramok, az adathalászat és spamek ellen. A számítógépek mellett okostelefonokon is használható komponenst is tartalmaz, igaz, csak a Windows Mobile operációs rendszer támogatott. McAfee 2008-ban "stealth mode" tűzfal is helyet kapott, mely teljesen elrejti az internethez csatlakozó számítógépet hackerek elől. Ez a lehetőség először most kerül be a McAfee szoftverébe.

A McAfee biztonsági programjainak új generációja három különféle csomagban áll rendelkezésre. A Total Protection kínálja a legátfogóbb védelmet: vírusirtót, kémprogram keresőt, kétirányú tűzfalat, rootkit keresőt, valamint szkriptkeresőt is tartalmaz, de egy Easy Network névre hallgató modult is, amelyet használva egyszerűen konfigurálhatjuk hálózatunkat. A Link Checker az emailjeinkben előforduló hivatkozásokat vizsgálja, a védett üzemmód pedig csak jelszó ellenében engedi megtenkinteni a magasabb rizikóosztályba besorolt weboldalakat. A Total Protection a fentieken kívül még a bizalmas fájlok darabolását is képes elvégezni.


A Security Center jellemző felülete

Az Internet Security Suite a Total Protection könnyített változata, de a felsorolt lehetőségekből a hivatkozásfigyelőt, a védett módú üzemet és az Easy Network-öt kivéve minden egyes modult tartalmaz. A VirusScan Plus a McAfee harmadik kiszerelése, amely a vírusirtó, a kémprogramok elleni védelem, a kétirányú tűzfal, és az adathalászat elleni eszközök mellett rendszervédelmet, a rootkit-keresési funkciót, valamint a szkriptkeresőt és a fájldarabolót is tartalmazza. Mindhárom változatban megtalálhatunk egy rendszerkarbantartó almodult is.

A mobiltelefonunkra a VirusScan Mobile nyújt védelmet, amely mindhárom kiszereléshez jár és október végétől elérhető. Kezdetben csak a Windows Mobile eszközökkel lesz kompatibilis, de a támogatott készülékekkel kapcsolatos információk a gyártó weboldalán a termék piacra kerülése után megtekinthetőek lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.