Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 04. 12:44:02

Egyetemi hallgatók számára írt ki pályázatot mobil szélessáv témában a T-Mobile

A T-Mobile három budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói számára pályázatot hirdet mobil szélessáv témakörben, valamint mobilinternetezésre alkalmas eszközöket ajánl fel az érintett egyetemek számára. Most induló egyetemi programjával a szolgáltató három budapesti intézménnyel -- a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) -- fűzi szorosabbra kapcsolatát, így kibővítve már meglévő egyetemi kapcsolatait és támogatási rendszerét.

[HWSW] A T-Mobile három budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói számára pályázatot hirdet mobil szélessáv témakörben, valamint mobilinternetezésre alkalmas eszközöket ajánl fel az érintett egyetemek számára. Most induló egyetemi programjával a szolgáltató három budapesti intézménnyel -- a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) -- fűzi szorosabbra kapcsolatát, így kibővítve már meglévő egyetemi kapcsolatait és támogatási rendszerét.

A "MobilNet Pályázat” pontos témáit az egyetemek oktatói és a T-Mobile szakemberei közösen határozták meg, természetesen mindhárom egyetemen az adott intézmény profiljához illeszkedően. A Corvinus Egyetem hallgatói "Mobil szélessáv és Web 2.0" témában adhatják be pályázataikat, a BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló alkalmazásokkal pályázhatnak. A Képzőművészeti Egyetemen pedig a mobil szélessáv kreatív kihasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehet indulni.

A program egyik pilléreként a T-Mobile eszköztámogatást is nyújt a kiválasztott három intézménynek, 10-10 darab mobilinternetezésre alkalmas notebook és hozzájuk tartozó mobilinternet-előfizetés felajánlásával. A pályázatokra október folyamán lehet regisztrálni, az eredményhirdetés pedig december közepén várható. A pályázat részletes feltételeiről mind a T-Mobile, mind pedig az egyetemek részletes tájékoztatást nyújtanak október 10-e, a pályázat kiírását követően.

A pályázatok elbírálását mindhárom intézmény esetében külön erre a célra felállított háromtagú rangos szakmai zsűri végzi, mely az egyetem képviselője mellett egy külsős és egy T-Mobile-os szakértőből áll. A pályázatok első, második és harmadik helyezettjei Fujitsu-Siemens laptopot kapnak, továbbá az első helyezettek két, a második helyezettek egy, míg a harmadik helyezettek fél évig ingyenesen internetezhetnek a T-Mobile magyarországi hálózatán.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 17:07

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.