Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 18. 15:09

Megérkezett a Nokia legújabb okostelefonja, az E51

Újabb modellel bővítette E-Series portfólióját a Nokia, a hatalmas sikert aratott E50 után megérkezett a legújabb candybar mindentudó okostelefonja, az E51. A vékony és elegáns készülék gyakorlatilag mindent tud, amit egy következő generációs okostelefon tudhat.

[HWSW] Újabb modellel bővítette E-Series portfólióját a Nokia, a hatalmas sikert aratott E50 után megérkezett a legújabb "candybar" mindentudó okostelefonja, az E51. A vékony és elegáns készülék gyakorlatilag mindent tud, amit egy következő generációs okostelefon tudhat.

Az üzleti felhasználóknak készített E51 a kommunikáció minden formájában otthonosan mozog, legyen szó Wi-Fi-n keresztüli VoIP-telefonálásról, mobil e-mailről és üzenetkezelésről, vagy a Nokia Mobile Unified Communications megoldásairnak támogatásáról, mint a Nokia Intellisync Call Connect for Cisco és Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel platformok. Utóbbi megoldások saját vállalati telefonközpontos szolgáltatásokat biztosítanak az üzleti előfizetőknek, rövidített hívószámokkal, konferenciahívással, esetenként a hívási költségeket is csökkentve.

A 3,6 megabit/s letöltési sebességű HSDPA-val is ellátott okostelefon szoftverét is továbbfejlesztették. A home képernyő testreszabható gyakran használt alkalmazásaink ikonjaival, az alapvető funkciók, mint az e-mail, a kapcsolatok, a naptár vagy a home képernyő pedig egyetlen gombnyomással is elérhetők. A beállítást varázsló segíti, mely lépésről-lépésre végigvezet a szükséges opciókon. Az új e-mailek érkezését segédfény jelzi, melyek az előlapon található dedikált gombbal azonnal elérhetők.

Nokia E51

A Nokia Download! alkalamazáson keresztül ingyenesen letölthető az E51 készülékre a Gizmo VoIP-alkalmazás is, mely olcsóbb, vagy akár ingyenes internetes hívásokat nyújt HSDPA kapcsolaton, vagy Wi-Fi hotspotok közelében. A telefonban emellett FM-rádió, 2 megapixeles kamera, a Nokia fejlett böngészője is megtalálható -- a kínálat a Windows Live mobil alkalmazásaival is tovább bővíthető. A Nokia E51 a negyedik negyedév során lesz megvásárolható körülbelül 350 eurós (~89 ezer forintos) nettó áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról