Szerző: Bányai György

2007. szeptember 11. 10:15

Megújultak a Maxtor One Touch külső merevlemezes tárolók

A Maxtort korábban felvásárló Seagate új külső merevlemezes tárolók egész sorát vonultatta fel, amelyek között 2,5 hüvelykes noteszgép-merevlemezzel szerelt éppúgy megtalálható, mint az asztali számítógépekben használatos, 3,5 hüvelykes egységgel épített nagyobb változatok.

[HWSW] A Maxtort korábban felvásárló Seagate új külső merevlemezes tárolók egész sorát vonultatta fel, amelyek között 2,5 hüvelykes noteszgép-merevlemezzel szerelt éppúgy megtalálható, mint az asztali számítógépekben használatos, 3,5 hüvelykes egységgel épített nagyobb változatok.

A Seagate Maxor One Touch díjnyertes sorozatának legújabb, immáron negyedik frissítésének tagjai 250 gigabájttól egészen 1 terabájtig képesek az adatokat elnyelni. A legkisebb külső egység noteszgép-merevlemezzel szerelt változat és éppúgy, mint a 3,5 hüvelykes meghajtókkal szerelt 500, 750 gigabájtos, vagy 1 terabájtos típusok képes titkosítani a rajta tárolt adatokat, ami igen hasznos lehet abban az esetben, ha illetéktelenek szeretnének azokhoz hozzáférni, vagy ha esetleg elveszítenénk, ellopnák a készüléket.

A PC és Mac környezetbe egyaránt szánt egységek bootolhatók is, így abban az esetben, ha a gépünk merevlemezét vírus támadta meg, vagy kémprogramok lepték el, könnyűszerrel helyrehozhatjuk. A kétlépcsős biztonsági rendszerrel felvértezett tárolók a biztonsági mentésekkor is kifogástalan partnerek, egyetlen gombnyomásra aktiválható a mellékelt, teljesen automatizált működésre is képes adatmentő alkalmazás.

Seagate Maxor One Touch

A Maxtor OneTouch 4 sorozat tartalmazza a OneTouch 4 250, 500, illetve 750 gigabájtos modelleket, amelyek 100-270 dollárba fognak kerülni, a OneTouch 4 Plus 250, 500, 750 gigabájtos, illetve 1 terabájtos, 130-360 dolláros változatait, valamint a OneTouch 4 Minit, amelyet 80, 120, 160 gigabájtos változatokban, 100-150 dollárért kaphatunk meg már ebben a hónapban -- kivéve az 1 terabájtos OneTouch 4 Plust amelynek értékesítése október végétől kezdődik. A gyártó mindegyik modellre 5 év garanciát vállal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról