Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 30. 12:23

Etikus hackelési tanfolyam a NetAcademiánál

Magyarországon egyedülálló az a biztonsági szakemberek számára induló tanfolyam , mellyel a NetAcademia Oktatóközpont nemrégiben bővítette képzési palettáját. Az Ethical hacking nevű kurzus keretében a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők.

[HWSW] Magyarországon egyedülálló az a biztonsági szakemberek számára induló tanfolyam, mellyel a NetAcademia Oktatóközpont nemrégiben bővítette képzési palettáját. Az Ethical hacking nevű kurzus keretében a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők.

"A most induló tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik már kellő jártasságot szereztek az informatikai rendszerek üzemeltetésében, ugyanakkor fel akarnak készülni minden eshetőségre" -- mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. "Az első kurzus alig 2 hete fejeződött be. A hallgatók vállalatok által delegált informatikai szakemberek, rendszergazdák voltak, akik a személyes beszélgetések alapján és az értékelőlapok tanulsága szerint is egyértelműen hasznosítani tudják az itt tanultakat munkájuk során."

Az ötnapos tanfolyam keretében a hallgatók megismerhetik, hogy milyen módszerekkel tudnak védekezni napjaink jellemző támadásai, például a portszkennelés, a trójai programok vagy a felhasználói azonosítók lopása ellen. Külön blokk szól a social engineering típusú, vagyis kifejezetten az emberi hiszékenységre épülő, azt kihasználó támadásokról és a védekezés módjairól. A kurzus záróakkordjaként a saját informatikai rendszer ellen irányuló teszttámadás ("penetration testing") felépítésének és végrehajtásának lépéseit ismerhetik meg a hallgatók.

A képzéshez az EC-Council (az E-kereskedelmi Konzulensek Nemzetközi Tanácsa) nemzetközileg elfogadott minősítése is kapcsolódik, melyet a NetAcademia VUE Vizsgaközpontjában szerezhetnek meg az informatikai biztonsági szakemberek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról