Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 29. 10:48

Fájlcserélőkön a Vista SP1 előzetese

Nem sokkal azután, hogy megkezdődött a Windows Vista SP1 zárt bétatesztje, a szervizcsomag természetesen megjelent a fájlcserélő hálózatokon is, ahonnan lényegében bárki letöltheti.

[HWSW] Nem sokkal azután, hogy megkezdődött a Windows Vista SP1 zárt bétatesztje, a szervizcsomag természetesen megjelent a fájlcserélő hálózatokon is, ahonnan lényegében bárki letöltheti.

Korábban kiszivárgott egy 3 gigabájtos lemezkép is, amelyről végül kiderült, hogy az már az SP1-et is tartalmazó Vista .A most kiszivárgott 6.0.6001.16633 (longhorn.070803-1655) build egy futtatható állomány, amely a már telepített operációs rendszereket frissíti. Hogy ez még nem a végleges SP1, azt az is elárulja, hogy a Vista frissítései rendszerint msu-állományok formájában jelennek meg. Hogy a fejlesztők hol tartanak az SP1 készítésében, azt az is mutatja, hogy a telepítés nem kevesebb mint három újraindítást igényel. Installálás után az operációs rendszer verziószáma "Service Pack 1 v.249" lesz.

Lapunk információi szerint a Windows Vista SP1 nem hoz majd látványos változásokat, nem kerülnek a szoftverbe új funkciók, a Microsoft jószerivel csak a hibákat javítja, illetve felkészíti a Vistát a Windows Server 2008-cal történő zökkenőmentes együttműködésre. Korábbi információink szerint a végleges szervizcsomag csupán 40-50 megabájt méretű lesz, ennek némileg ellentmond, hogy a most kiszivárgott csomag 684 megabájtos, kicsomagolva pedig közel 1,7 gigabájtot foglal azok szerint, akik feltelepítették. Hogy az installálás után pontosan mi változik, arról egyelőre nincs hír.

Windows Vista SP1

A redmondiak még mindig nem közölték hivatalosan a Vista SP1 érkezési időpontját, csupán annyit, hogy az még az idén elérhető lesz. Számos nagyvállalat jelezte, hogy a Vista bevezetésével megvárja az SP1 érkezését, valószínűleg ők továbbra is tartják magukat ehhez, és nem kezdik meg az új asztali operációs rendszer bevezetését a szervizcsomag megjelenése előtt. Ezért a Microsoft számára kulcsfontosságú, hogy az SP1 a lehető leghamarabb megérkezzen a piacra. A Citigroup egyik elemzője szerint ugyanakkor a vállalatok inkább a Windows Server 2008 megjelenéséhez fogják igazítani a Vista-bevezetéseket és emiatt a szervizcsomag érkezési időpontja nem annyira releváns.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról