Szerző: Bányai György

2007. augusztus 28. 12:12

Óriási érintőkijelzővel rendelkező zene- és filmlejátszót mutatott be a Samsung

A Samsung profi MP3-lejátszókkal jelentkezik, amelyek nem csak zene-, hanem filmlejátszásra is alkalmasak. A készülékek szeptembertől kerülhetnek forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.

[HWSW] A Samsung profi MP3-lejátszókkal jelentkezik, amelyek nem csak zene-, hanem filmlejátszásra is alkalmasak. A készülékek szeptembertől kerülhetnek forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.

A Samsung YP-P2 akár 35 órán keresztül is képes zenét, vagy 5 órán keresztül filmet lejátszani, amely a nagykapacitású akkumulátorának köszönhető. A 3 hüvelykes, érintésérzékeny, 480x272 képpontos kijelzőn 30 képkocka másodpercenkénti képfrissítési sebességgel képes DVD minőségű WMV9, vagy MPEG4 kódolású filmállományokat lejátszani a felszereltségtől függő 4, vagy 8 gigabájtos memóriájából. A P2 fekete vagy borvörös színű burkolatban lép színre, amelyről hiányzik az extra bővítésként használható memóriakártya rése, így a belső tárterület mérete a későbbiekben nem növelhető. A készülék MP3 és WMA lejátszó képessége mellé a Samsung FM-rádiót, időmérő órát, valamint egy kiválóan használható szövegolvasót, hangrögzítőt is mellékel, illetve még egy képnézegetőt is.


A Samsung YP-T10 és Samsung YP-P2 méretarányos képe

A kisebbik lejátszó az YP-T10, amely nagyjából egy iPod nano befoglaló méreteivel büszkélkedhet és a T9 modellszámú előd remek hangminőségét örökölte. A memória kapacitása 4 gigabájt, bővítési lehetőség nélkül. A parány 320x240 képpontból álló kijelzőt kapott, melyen szintén lejátszhatók WMV, vagy MPEG4 tömörítésű filmállományok. Az MP3, vagy WMA zenék lejátszásán túl itt is megtalálhatjuk az FM-rádiót, a szövegolvasót, az időmérő órát, valamint a képnézegetőt és a hangrögzítőt. Az akkumulátor 30 órányi zenehallgatás, vagy 4 órányi filmlejátszás alatt merül le.

Mindkét készülék rendelkezik Bluetooth 2.0 adatátvitellel, melynek segítségével szórhat műsort több vevőegységnek is egyidőben. A Samsung nem hagyta ki a mobiltelefonokat, vagy a headseteket a támogatásból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról