Szerző: Bányai György

2007. augusztus 24. 12:47

LG csúcsmobil eddig nem látott videofelvételi képességekkel

Az LG KU990 mobiltelefon 5 megapixeles fényképezőgéppel és 120 képkocka másodpercenkénti sebességű videofelvételi sebességgel örvendeztetheti meg a leendő vásárlóit.

[HWSW] Az LG KU990 mobiltelefon 5 megapixeles fényképezőgéppel és 120 képkocka másodpercenkénti sebességű videofelvételi sebességgel örvendeztetheti meg a leendő vásárlóit.

A Viewty néven is bemutatott készülék az előlapját tekintve szinte megegyezik a gyártó Prada okostelefonjával: érintésérzékeny 240x400 képpontos kijelzőjén jeleníti meg a számbillentyűket, amely alatt csak pár, a hívás fogadására, illetve befejezésére szolgáló gomb található meg. A készülék hátoldalán fogad az igazi újdonság, az ISO 800-as érzékenységre is beállítható 5 megapixeles digitális fényképezőgép, melynek lencséjét a Kodak fényképezőgépeiből is ismert Schneider Kreuznach szállítja. A kiemelkedően jó minőségű, vakuval és elektronikus képstabilizálóval is ellátott optikára szükség van, mert a mobil igen jó mozgókép-felvételi képességekkel rendelkezik, melynek 120 képkockás másodpercenkénti frissítése a duplája a HDTV szabvány 60 képkockájának.


LG PRADA turbó

Az LG és a Google együttműködésének bizonyságaként ezek a klipek elkészültük után rögtön közzétehetők a YouTube videomegosztón. Az ehhez szükséges kapcsolat HSDPA sebességgel történhet. Az új telefon micro SD kártyával bővíthető és FM rádióval is kiegészítették az amúgy sem szerény multimédiás képességeit. A KU990 pontos specifikációi még nem ismertek, ezt az LG a hó végén teszi közzé, nagy valószínűséggel a augusztus 31-től szeptember 5-ig megrendezésre kerülő berlini IFA szakkiállításon. A gyártó a piacra kerülés időpontját októberre teszi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról