Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 23. 14:08

Újabb extrém mobilprocesszorral jelentkezett az Intel

A Games Convention játékipari konferenciát választotta az Intel legújabb és eddigi legnagyobb teljesítményű mobil processzorának bemutatójára. A Core 2 Extreme X7900 egy Merom-alapú kétmagos chip, amely 800 MHz-es front side busszal jár és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, órajele pedig 2,8 GHz. A többi Intel Extreme processzorhoz hasonlóan az X7900 sem tartalmaz szorzózárat, így akár névleges órajele fölött is könnyen hajtható.

[HWSW] A Games Convention játékipari konferenciát választotta az Intel legújabb és eddigi legnagyobb teljesítményű mobil processzorának bemutatójára. A Core 2 Extreme X7900 egy Merom-alapú kétmagos chip, amely 800 MHz-es front side busszal jár és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, órajele pedig 2,8 GHz. A többi Intel Extreme processzorhoz hasonlóan az X7900 sem tartalmaz szorzózárat, így akár névleges órajele fölött is könnyen hajtható.

A Core 2 Extreme X7900 az Intel többi mobil processzorához hasonlóan fejlett energiagazdálkodási lehetőségeket tudhat magáénak, amelyek közül az alacsonyabb frekvenciára kapcsolni képes dinamikus előoldali buszsebességet, valamint a kiterjesztett mélyalvás funkciót (enhanced deep sleep) emelhetjük ki, amely segítségével még kevesebb áramot használhat a rendszer, annak tétlen állapotában.

Az Intel utoljára alig több mint egy hónapja mutatott be mobil Core 2 Extreme processzort, az X7800 órajele még 2,6 GHz volt. Az Extreme mobilprocesszorok bemutatása nem egyedül a játékosok öröme, hiszen a mobil munkaállomások is jócskán profitálhatnak a plusz teljesítményből. Az új csúcsmodell listaára 851 dollár, azaz mintegy 161 ezer forint. A Core 2 Extreme X7900-ra épülő noteszgépek a következő hetekben kerülnek az üzletek polcaira olyan gyártóktól, mint például az Asus és a Dell.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról